Saraçhane'de 1 Mayıs müdahalesi: Taksim için yaşananlar Saraçhane'de 1 Mayıs müdahalesi: Taksim için yaşananlar

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) iki kere tahliyesine yönelik karar verdiği ancak Yargıtay’ın aldığı karar nedeniyle tahliye edilmeyen tutuklu Can Atalay’ın vekilliği, Meclis tarafından düşürüldü.

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ,  Yargıtay'ın 3'üncü Ceza Dairesi'nin kararının okuttu ve CHP’nin “kapalı oturum” talebinde bulunduğu gerekçesiyle önergeyi Meclis’in onayına sundu. Önerinin kabul edilmesi ardından kapalı oturumun yapılması için oturma 10 dakika ara verildi. Ancak CHP’nin önergeyi “usul ve Anayasaya aykırı” şeklinde verdiği öğrenilmesi üzerine Bozdağ kapalı oturumdan vazgeçti.

Kararı okuyan Bozdağ'a Anayasa kitapçığı fırlatıldı

Tekrardan açılan oturumda lehte ve aleyhte yapılan konuşmalar ardından Yargıtay kararı tekrar okundu. DEM Parti, TİP, CHP ve Saadet Partisi Milletvekilleri, kararın okunduğu Divan’a yürüdü. Milletvekilleri, burada alkış ve “Can Atalay’a özgürlük” ve “Halkın iradesi” dövizleri ile Bozdağ protesto etti. Bu sırada Bozdağ’a Anayasa kitapçığının da fırlatıldığını görüldü. Tam bu sırada Meclis TV canlı bir şekilde verdiği yayınına ara verdi.

Kısa bir aranın ardından Bozdağ, kararı kaldığı yerden tekrardan okudu ve oturuma ara verdi.

Editör: Nazmi Kahraman