Siirtli kadınların gelir kapısı: Çini atölyesi Siirtli kadınların gelir kapısı: Çini atölyesi

Elazığ'da son günlerde gündeme gelen ekmek zammı ile ilgili valilik bir açıklama yaptı. 

Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"Bazı basın kuruluslarinda yer alan 'Ekmege yeni zam geldi' haberi ile ilgili olarak valiliğimizce aşağıda yer alan açıklamayı yapma zaruriyeti doğmuştur.
İlimizde faaliyet gösteren ekmek üreticilerinin bir kısmı Ticaret ve Sanayi Odasına, kalan kısmı da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine kayıtlıdır. 16.05.2024 tarihinde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının somun ekmeğin 10 TL'den satılması kararına karşı valiliğimizin, halkımızın uygun fiyattan somun ekmeğe ulaşabilmesi için yapmış olduğu itiraz, komisyonda oy çokluğu ile kabul edilmis; 17.05.2024 tarihinden itibaren somun ekmeğin 8 TL'den satılması için karar alınmıştır.

Ancak bu defa da Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birliği 27.05.2024 tarihinde somun ekmegin 10 TL'den satılmasına dair karar almıştır. Alınan bu tarife değişikliği kararına karşı valiliğimiz tekrar itiraz edecek ve kanunun vermiş olduğu yetki çerçevesinde hukuki süreç baslatılabilecektir. Ülkemizde en pahali somun ekmeği Elazığlı hemserilerimizin tüketmesi için makul bir sebep görünmemektedir. Kamuoyuna saygryla duyurulur."

Editör: HABER MERKEZİ