Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte hava durumu değişkenlik gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin bazı bölgelerinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Bu uyarının ardından, bazı illerde okullar tatil edildi.

28 Kasım Salı günü Erzurum’da 3 ilçede, 29 Kasım Çarşamba günü ise Bursa’nın 5 ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi. Peki, yarın okullar tatil mi, hangi illerde? İşte, merak edilen soruların yanıtları…

METEOROLOJİ’DEN KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Kırıkkale, Çorum, Amasya, Giresun çevreleri ve Trabzon’un batı ilçelerinin yağmur ve sağanak, Marmara ile Kıyı Ege’nin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kıyı Ege, Marmara’nın güney ve doğusu ile Tekirdağ, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Bolu çevrelerinde kuvvetli, Kıyı Ege’de çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olacağı tahmin ediliyor.

Çocuğunu okula göndermeyen veliye günlük 15 lira ceza Çocuğunu okula göndermeyen veliye günlük 15 lira ceza

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ?

Olumsuz hava koşulları nedeniyle, bazı illerde okullar tatil edildi. 28 Kasım Salı günü Erzurum’un Karayazı, Tekman ve Karaçoban ilçelerinde, 29 Kasım Çarşamba günü ise Bursa’nın Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Gürsu ve Kestel ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Yaşanılan olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürmesiyle, 30 Kasım Perşembe günü okulların tatil olup olmayacağı merak konusu oldu. Kar tatili açıklamaları için gözler valiliklerden gelecek son dakika açıklamalarına çevrildi.

Şu ana kadar, yarın okulların tatil edildiğine dair resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, hava durumu tahminlerine göre, Kıyı Ege ve Trakya çevreleri ile İstanbul, Kocaeli ve Aydın’da yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle, bu illerde okulların tatil edilme ihtimali bulunuyor.

Okulların tatil olup olmadığına ilişkin son dakika haberleri için valiliklerin resmi internet siteleri ve sosyal medya hesapları takip edilebilir.

Editör: Ayşegül Yaşar