Sağlıklı, gür ve parlak saçlar, herkesin hayalidir. Ancak saç dökülmesi sorunuyla karşı karşıya kalan birçok insan için bu hayal zor görünebilir. Saç dökülmesi, genetik faktörlerden, stresten, yanlış beslenmeden ve diğer birçok etkenden kaynaklanabilir. Bu sorunun üstesinden gelmek için insanlar genellikle saç ekimi gibi invaziv yöntemlere başvururlar. Ancak artık, saç ekimine gerek kalmadan saç dökülmesi sorununu çözen bir alternatif bulunuyor!

SAÇ DÖKÜLMESİ VE KELLİĞİN KÂBUSU

Saç dökülmesi, birçok insanın hayatının belirli bir döneminde karşılaştığı yaygın bir sorundur. Özellikle dökülen saçların yerine yenilerinin gelmemesi durumunda, kelliğe kadar ilerleyebilir.

SAÇ EKİMİ: GELENEKSEL ÇÖZÜMÜN SINIRLARI

Saç dökülmesi ilerlediğinde, birçok kişi saç ekimi gibi invaziv ve maliyetli yöntemlere başvurur. Ancak bu yöntemler, herkes için uygun değildir ve bazıları için yeterli sonuçları sağlamayabilir.

DOĞAL VE ETKİLİ ALTERNATİF

Artık saç ekimine gerek kalmadan saç dökülmesini durdurmak ve saçları güçlendirmek mümkün! Yapılan araştırmalar sonucunda, saç dökülmesine karşı etkili bir yöntem geliştirildi. Bu yöntem, köklere vitamin yüklü bir damla ile saç dökülmesini önleyerek yeni saç oluşumunu destekliyor.

SAÇ DÖKÜLMESİNİN SEBEPLERİ VE ÇÖZÜM YOLLARI

Saç dökülmesi genellikle stres, genetik faktörler, yanlış beslenme, vitamin eksikliği gibi birçok faktörden kaynaklanır. Ancak, doğru beslenme, düzenli saç bakımı ve vitamin desteğiyle saç dökülmesini durdurmak mümkündür.

Bazı doğal yağlar saç köklerine güçlü bir vitamin deposu sağlar. Özellikle zeytinyağı, çörek otu yağı, menekşe yağı ve sarımsak yağı gibi yağlar, saç dökülmesini durdurur ve saçların güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler ve havuç gibi besinler de saç sağlığını destekleyen önemli bileşenlerdir.

SAÇ KÖKLERİNİ GÜÇLENDİREN YAĞLAR 

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı güçlü bir E vitamini kaynağıdır. Saç köklerine E vitamini depolayarak saçların hızlı bir şekilde toparlanmasına yardımcı olur. Saç dökülmesini kısa sürede durdurur. Yeni saç oluşumunu destekler.

Zeytinyağı ayrıca saçlar için güçlü bir nem kaynağıdır. Saçları kökten uca nemlendirir. Kırılmalarını ve dökülmelerini engeller.

Evde yetiştirebileceğiniz 5 şifalı bitki Evde yetiştirebileceğiniz 5 şifalı bitki

YOĞURT

Yoğurt kalsiyum ve protein bakımından çok zengin bir besindir. Yoğurt, yüksek bir protein kaynağı olmasının yanı sıra B vitamini bakımından da zengindir. Yoğurt vitamin ve mineral deposu olduğu için saçları nemlendirir. Saçlara doğal parlaklık kazandırır.

HAVUÇ

Havuç içerisinde bol miktarda A vitaminin barındırır. Havuç, saçlar için gerekli sebum adı verilen maddenin üretilmesinde çok aktif bir rol oynar. Havuç içerdiği beta-karoten sayesinde cilt dokularının onarır ve güneşin sert ışınlarına saçları karşı korur.

ÇÖREK OTU YAĞI

Çörek otu yağı yapısında çinko, demir, kalsiyum, selenyum ve magnezyum gibi mineralleri; A, C, B1 ve B6 gibi son derece önemli vitaminleri içeriyor. Çörek otu yağı içeriği sayesinde saçların güçlenmesini sağlıyor.

Dökülmeye iyi gelen yağlar kategorisinde bulunan çörek otu yağı, saç dökülmesini engelliyor. Ayrıca saç diplerinde meydana gelen kuruluk ve pul pul dökülme gibi sorunları ortadan kaldırıyor.

Düzenli kullanımda saç ömrünü uzatan ve harika bir gürlük sağlayan çörek otu yağı cilt üzerindeki lekelenmelerin de giderilmesine de yardımcı oluyor.

MENEKŞE YAĞI

Menekşe, sadece hoş kokusu ile kendinde hayran bırakan bir bitki değildir. Aynı zamanda pek çok faydası da bulunur.

Menekşe yağı, kurutulmuş menekşe yaprağı ile kurutulmuş menekşeden elde edilir. Menekşe yağı özellikle cansız ve kırılan saçlar üzerinde çok etkilidir. Menekşe yağı, saçları kökten uca besler. Saçların güçlü ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

Saç derisindeki kuruluk sorununu giderir. Kepek ve pul pul dökülme sorunlarını engeller. Menekşe yağı dökülen saçların yerine yenilerinin çıkmasına da destek olur. Orijinal olduğundan emin olduğunuz menekşe yağını, saçlarınıza masaj yaparak uygulayın.

Ortalama olarak menekşe yağını 25-30 dakika saçınızdak bekletin. Daha sonra durulayın. Menekşe yağını saçlarınıza haftada 1-2 kez uygulayarak dökülmeleri durdurabilirsiniz. Menekşe yağını bulmak diğer yağları bulmak kadar kolay değildir. Ancak saçlar için mucizeler yaratır. Menekşe yağı ile her zaman güçlü, parlak ve canlı saçlarınız olabilir.

SARIMSAK YAĞI

Sarımsak yağı, vitamin ve mineraller açısından çok zengin doğal yağlar arasında yer alır. Sarımsak yağı zengin içeriği sayesinde saçlarda oluşan kepeği engellemeye, saç derisindeki kuruma ve kaşıntı gibi sorunları çözmeye ve saçı gürleştirmeye yardımcı olur.

Sarımsak yağı saç dökülmesini önler. Yeni saç oluşumuna destek olur. . Bunlarla beraber yıpranmış saçlara da şifa olan sarımsak yağı saçtaki kırılmaları azaltıyor, saçın daha hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlıyor.

Editör: Ayşegül Yaşar