Ferit Aslan

Sanatçı Ahmet Güneştekin, Eylül ayında satın aldığı ve Venedik’te asırlar boyu zamana tanıklık eden, göz alıcı mimarisiyle görenleri hayran bıraktıran Palazzo Gradenigo’nun tapusunu da aldı.

Sosyal medya hesabında konu ile ilgili paylaşımda bulunan Güneştekin, Venedik’in tarihi simgelerinden ve Rönesans yapılarından Palazzo Gradenigo’yu aldığını daha önce kamuoyuna duyurduğunu belirterek, şöyle dedi:

Diyarbakırlı taş ustaları kentin tarihini yaşatıyor Diyarbakırlı taş ustaları kentin tarihini yaşatıyor

“Bu tarz yapıların İtalyan Hükümetinin olması sebebiyle kültürel miras sayılır ve satın alması çok zordur! Ben ve başında bulunduğum sanat kurumu kültürel açıdan öngörülen kriterlere uygun yeterliliği aldı. Bu hafta tapu işlemleri yapılarak bina resmi olarak kurumumuza verildi. Restorasyon için İtalya’dan önemli bir mimarlık şirketi ile görüşmelere başladık. İtalya Hükümetine ait olan kültürel yapılar kanun gereği satışı bittikten 60 gün sonra yapının anahtarı hükümet tarafından verilir.”

-34

Güneştekin, 8 Şubat 2024’te anahtarı teslim alacağını ve hemen restorasyon çalışmalarını başlatacaklarını da belirterek, “Tahmini olarak 2024’ün sonbaharında "Gunestekin Art Refinery Venice" kapılarını sanat dünyasına açacak. Türkiye adına dünyaya sesimizi sanatla duyurmak için Güneştekin Vakfı’nın desteklediği genç sanatçılarımıza sergi ve tanıtım imkanı da sağlanacak Palazzo’da” dedi. 

-35

GÜNEŞTEKİN, CEGA MEDYAYA KONUŞTU

CEGA Medyaya konuşan Güneştekin, tapuyu aldıklarını artık sıra anahtarında olduğunu belirterek, “Bu tür tarihi ve kültürel yapıları istediğiniz kadar paranız olsa alamazsınız. 60 gün daha bekleyeceğiz. Bu satışa devletin herhangi bir kurumunun itirazı olup olmayacağına dair bir süredir.  Böyle bir yapıyı olmak için uluslararası tanırlılık, yaptığınız işler çok önemlidir. Biz bunu başardık” dedi.

Editör: Ferit Aslan