Erbil merkezli uydudan yayın yapan ve Diyarbakır, Ankara ile İstanbul’da ofisleri bulunan K24 televizyonu 8’i Diyarbakır’da 20 gazetecinin işene son verdi. 

Erbil merkezli Kürdistan 24 TV kanalı, başta Diyarbakır olmak üzere Ankara ve İstanbul’da çalışan 20 gazetecinin işine son verdi. DİSK Basın İş gazetecilerin işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

gazetecilerin-aldiklari-ucret-insanca-yasama-sartlarini-saglamada-yetersiz1610198740

DİSK Basın İş konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 8 yıl önce kurulan Kurdistan24 TV, Ankara, İstanbul ve Diyarbakır ofislerinde çalışan yaklaşık 20 gazeteciyi 'Türkiye’de şirket değişikliği' gerekçesiyle işten çıkardığını belirtti. 

Diyarbakır’da, engellilerin hayallerini fotoğrafladılar Diyarbakır’da, engellilerin hayallerini fotoğrafladılar

DİSK Basın İş’in yaptığı açıklamada yönetim değişikliğinin ardından yaklaşık 20 çalışanının işine son veren K24, yeni dönemde birlikte çalışmayı düşündükleri muhabir ve kameramanlara sigortasız çalışmayı önerdiği de belirtildi. Çalışanlara mobing ve baskı uygulandığını belirten sendika, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

k24-news

“Kurdistan24 TV Genel Yayın Yönetmeni Ahmed el-Zawiti ve kurumun websitesi sorumlusu Abdulhamid Zebari, internet sitesi çalışanlarının Erbil’de çalışmaları için baskı yaptı. Erbil’e gitmeyi reddeden haber sitesi editörleri ve sosyal medya çalışanlarının işine de son verildi. Ağır iş yükü altında çalışan internet sitesi editörleri fazla mesai ve diğer sorunlarının çözülmesi için muhatap bulamıyordu İşten çıkarılanlar, yıllardır maaşlarına zam yapılmadığını ve geçmiş yıllardaki cüzi maaş artışlarının da son dönemde oransal olarak düşürüldüğünü söyledi. İşine son verilenlerin bir kısmı tazminatlarını alırken, bir kısmı ise fazla mesai dahil ödemelerinin eksik hesaplandığını belirterek, teklif edilen tazminatları reddetti. Aralarında üyelerimizin de bulunduğu gazetecilerin haklarının takipçisi olacağız.”

Editör: Ferit Aslan