Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımına başlanılan Akkuyu Nükleer Santrali'nde işçilerin, bakteriyel menenjit virüsü nedeniyle hastaneye sevk edildi. İnşaat yöneticilerine konuya dair, “Dikkatli olalım. A ve B Plas’taki arkadaşlardan uzak duralım" mesajı gönderildi. Yetkililer salgına karşı sessizliğini koruyor.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü, İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. TİP üyesi Şeyda Kopmaz, şu soruları sordu:

"- Akkuyu Nükleer Santral inşaatında kaç işçi bakteriyel menenjit virüsüne maruz kalmış durumdadır?

- Hastanelerde izolasyona alınan emekçilerin durumu nedir?

- Enfeksiyon ile yayılan bu hastalığın aktarım mekanizması hava iken çalışma koşullarında hangi durumlar yaşanmış ve hangi önlemler alınmıştır?

- 'Dikkatli olalım, şu arkadaşlardan uzak duralım' gibi basit uyarılar dışında bir şey yapılmayarak hastalığın işçiler arasında ölümcül riskler taşıması göz ardı mı edilmiştir?

- Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve inşaat şirketi işçilerin sağlık durumu hakkında neden tek bir açıklama dahi yapmamıştır?

-İşçilerin aileleri, yakınları ve diğer işçiler konusunda herhangi bir önlem alındı mı?

-Hastalığın durumu salgın boyutuna ulaştı mı?

-İşçiler arasında hayatını kaybeden oldu mu?"

Durumun takipçisi olacaklarını vurgulayan Kopmaz, "İşçilerin sağlık durumu ve hastalığa neden olan çalışma koşullarını açıklamakla yükümlüsünüz. Ne bu ekosistemi sizin rant sevdanıza bırakırız ne de tek bir işçinin hayatını" dedi.

Uyku apnesi olan sürücüler dikkat! Uyku apnesi olan sürücüler dikkat!

Editör: Nazmi Kahraman