Şili kıyılarında yapılan araştırmada keşfedilen deniz solucanı, bilim insanlarını şaşırttı.

Schmidt Okyanus Enstitüsü'nden araştırmacılar, Şili kıyılarında gerçekleştirdikleri deniz araştırma gezisi sırasında derin deniz solucanını keşfetti ve bu olağanüstü yaratığı sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Live Sience'de yer alan bilgide, deniz solucanının Monterey Körfezi Akvaryum Araştırma Enstitüsü'nden deniz biyoloğu Steve Haddock'un da dahil olduğu bir ekip tarafından yaklaşık 1.818 fit (554 metre) derinlikte uzaktan kumandalı bir araç (ROV) kullanılarak kaydedildiği bildirildi.

Keşfedilen canlının, parçalı incecik solucan olan Tomopteris türüne ait olduğunu kaydeden araştırmacılar, sürekli hareket halinde olan butür solucanların asla deniz tabanına dokunmadıklarını ve güneş ışığı görmediklerini söyledi.

Steve Haddock, bu solucanların sıra sıra küreklerle suda yüzerek yaşadıklarını ve toprakta 'yüzen' bir solucanın hareketini anımsattığını belirtti.

Meteoroloji 15 İl için uyarıda bulundu Meteoroloji 15 İl için uyarıda bulundu

Bu tür solucanlar genellikle 660 fit ila 3.300 fit (200 m ila 1.000 m) derinliklerde bulunur ve etraflarında yüzmek için parçalı kıllı kürekleri kullanırlar. Bu kürekler, altın sarısı biyolüminesanslı mukus sisi salgılamalarına olanak tanır. Bilim adamları, bu sisin avcılardan kaçmaya yardımcı olduğunu düşünüyor.

Genellikle mavi-yeşil ışık yayan biyolüminesans organizmaların aksine, deniz solucanının salgıladığı mukusun altın rengi olması bilim insanlarını şaşırttı.

Bilim insanları bu sisin avcılardan kaçmaya yardımcı olduğunu düşünürken,  bilimsel keşfin, deniz yaşamının gizemli dünyasına dair yeni bir pencere açtığı kaydedildi.


 

Editör: EYYUP KAÇAR