Ferit Aslan

HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, babasının vefatından sonra Kobani davasındaki savunmalarında, “Davanın sonucu kazananı belirlemeyecek” dedi. 

Babasının vefatından sonra Kobani olayları davasında savunmalarına devam eden Selahattin Demirtaş, “Savunmamı okuma yazması olmadan alın teriyle 7 çocuk yetiştiren babama, Tahir ustaya ve bütün anne, babalara ithaf ediyorum” dedi. Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti:

MEDENİ OLDUĞUMUZ İÇİN BUNLAR YAŞANIYOR”

“Neden bize bu kötülükler yapılıyor? Yıllardır bunları anlatıyoruz. Karmaşayı yaratan biz değiliz, ters yüz olan her şeyi yerli yerine oturtmaya çalışıyoruz. Öyle ki bu mücadele bizi demokrasi ve insan hakları uzmanı haline getirdi. İnsanlık doğadaki her şeyin hakimi olduğuna inandırıldı. Biz kendi etik değerlerimizi yitirdik. Kendi icat ettiğimiz kötülüğü büyüttük. Barbarlık ya da vahşilik diyoruz ya yanlış! Biz barbarken bunları yaşamıyorduk. Medeni olduğumuz için bunlar yaşanıyor.”

Demirtaş, “Sizin ve benim mensup olduğumuz devlet bizim anavatanımızı zorla işgal etmiş. Erdemlilik anlaşmasını bozan devlettir. Suçlu aranacaksa o biz değiliz. Biz bunun mağduruyuz. Bizim de hatalarımız oldu, o da hakikatin peşinden gitmeme hatasıdır” dedi. 

''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır'' ''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır''

Yalanın üzerine kurulu bir düzen olduğunu söyleyen Demirtaş, “Din uğruna birbirini kesmeyen kalmadı. Genel merkezimizin önüne gidip sarı torba bırakan gruplara bir sorun bakalım, uğruna uğraştıkları dinin ve kimliğin ne kadar farkındalar?” diye konuştu. Demirtaş. Savunmasına şöyle devam etti:

-358“ANNEM BİZİ OKUTMAK İÇİN GECE YARASINA KADAR ELBİSE DİKTİ”

“Davanın sonucu, kazananı belirlemeyecek. Biz iyiliği ve doğruluğu savunduğumuz için daha ilk günden kazandık. Bunun bir bedeli var. Bu bedeli ödemeye devam ediyoruz.Günü gelince mutlaka iyilik hakim gelecek. Hep denilir ya dünya iyiliğin yüzü, suyu hürmetine dönüyor. Biz de iyilik kazansın diye burada direniyoruz. Hepimiz yoksul çocuğu olarak okuduk; hakim, savcı, avukat olduk. Zenginlerin çocuğu hakim savcı olmaz. Babam 7 çocuğunu okuma yazma bilmemesine rağmen okuttu. Annem, bizi okutmak için gece yarısına kadar başkalarının elbiselerini dikti.”

Editör: Ferit Aslan