Dünya Sağlık Örgütü’nden “Refah” uyarısı Dünya Sağlık Örgütü’nden “Refah” uyarısı

Irak Kürdistan bölgesinin Süleymaniye kentinde iş insanlarından haraç topladığı için hakkında yakalama kararı çıkartılan eski KYB’li Derin Ahmed Muhammed’in kale gibi evi Asayiş tarafından patlayıcı ile uçuruldu.

Rudaw’da yer alan habere göre, Süleymaniye’de iş insanlarından zorla haraç alan, vermeyenlere karşı silahlı saldırı organize eden “Kwêxe Derin Uzeyr” olarak bilinen Derin Ahmed Muhammed’in kale gibi malikanesi, dün Asayiş ve Komando ekipleri tarafından yıkılmıştı.

P H O T O 2024 02 13 15 21 48Süleymaniye Mahkemesi’nin iş insanı Ahmed Kamil’i yaralamak suçlaması ile hakkında yakalama kararı çıkardığı Derin Ahmed, kayıplara karışmıştı. 

Olay hakkında başlatılan soruşturma kapsamında saldırganlardan biri yakalanmış ve “Kwêxe Derin Uzeyr” olarak tanınan eski Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği yöneticisi Derin Ahmed Muhammed adına hareket ettiklerini itiraf etmişti.

Photo 2024 02 13 15 21 48 2Mahkeme’nin Derin Ahmed’in tüm mal varlığına el koyma kararının ardından bugün de Süleymaniye kırsalında inşa ettirdiği kale şeklindeki mekanı, patlayıcı ile havaya uçuruldu.

Editör: Ferit Aslan