Van’da dolu yağışı: Her yer bembeyaz oldu Van’da dolu yağışı: Her yer bembeyaz oldu

Eğitim-Sen Dersim Şubesi, 12. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Genel kurulun yapıldı salona, ‘Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki tüm protokoller iptal edilsin’ , ‘Laik, bilimsel ve anadilinde eğitimi savunuyoruz’ , ‘Manevi danışmanlık ve ÇEDES’e hayır’ , ‘KHK’lar gidecek biz kalacağız’ pankartları asıldı.

“SESİMİZ DUVARA ÇARPIP GERİ DÖNÜYOR”

Kongrede konuşan ve Türkiye’deki mevcut koşullardan dolayı seslerinin duvara çarpıp geri döndüğünü söyleyen Eğitim-Sen Dersim Şube Başkanı Hüseyin Kasun, “Çünkü demokratik eylem ve taleplerin dikkate alınıp karşılık bulması için ülkede asgari düzeyde de olsa demokratik bir yönetimin olması gerekir. Asimilasyon aracı olarak kullanılan dini yozlaştırma, eğitim sisteminde de toplumsal faylar yaratılmıştır. Toplum arasında yaratılan bu fay hatları ülkenin demokratikleşmesindeki en büyük engellerden biridir” dedi.

“ÜLKENİN EĞİTİM DURUMU ÇOK KÖTÜ DURUMDA”

Ülkenin eğitim durumunun çok kötü durumda olduğunu vurgulayan HDP Dersim İl Eşbaşkanı Ferhat Yıldız da, “Bizlere göre anadilde eğitim çok önemli. Her yerde anadil üzerine çalışmalar olmalı. Kentimizdeki cemevinde asimilasyon uygulanıyor, bizi sünnileştirmeye çalışıyorlar. Eğitim-Sen bu anlamda önemli çalışmalar ortaya koyacaktır” diye belirtti.

“ŞİMDİ, BİR ARADA OLMAK ÇOK DAHA ÖNEMLİ”

Eğitim-Sen’in 12. Olağan Genel Kurulu’nda bulunmalarının kendilerini onurlandırdığını dile getiren Dersim Baro Başkanı Fatma Kalsen, ise“Türkiye’de yıllarca devam eden emek ve demokrasi mücadelesi sadece siyasi partilerin değil aynı zamanda sivil toplum örgütlerinin de büyük bir fedakârlıkla yürüttüğü bir mücadele. Şuanda bulunduğumuz süreç geçmişten daha da zor o yüzden şimdi bir arada olmak çok daha önemli” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tek listeyle seçime gidildi. (Kaynak: PİRHA)

Editör: Nazmi Kahraman