Amedspor'u temsil ediyordu, dünya şampiyonu oldu Amedspor'u temsil ediyordu, dünya şampiyonu oldu

Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının arka cephesinde yer alan ve yıllarca Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Şehir Tiyatrosu olarak faaliyet yürüten ek bina, 8 yıllık kayyum döneminde atıl bırakıldı. Kurulduğu 1992 yılından kayyumun atandığı 2016 Kasım ayına kadar kentin kültür, sanat ve konferans faaliyetlerinin yürütüldüğü, kentteki sivil toplum örgütlerinin de etkinlik ihtiyacını karşılayan ek bina zamanla bakımsızlıktan ve ilgisizlikten harabeye döndü.

Cep sineması kullanılamaz halde

Yıllarca konserlerin verildiği, tiyatro oyunlarının sahnelendiği, çeşitli kongre ve konferansların düzenlendiği ek binanın tavanından suların aktığı, duvar sıvalarının döküldüğü, odaların kapı ve koltuklarının tamamen kullanılamaz hale geldiği görüldü. Bir zamanlar pek çok film gösteriminin yapıldığı Burhan Karadeniz cep sineması da yıllar içerisinde kaderine terk edildi.

Halkın sanat ve kültür etkinliklerini izlemek için yoğun ilgi gösterdiği ek binanın bir bölümü yıllarca belediye arşivi, Dicle-Feritköşk Mahalleleri Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi ve depo olarak kullanıldı.

Büyükşehir binayı yenileyecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun’un talimatıyla Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, binayı yenilemek amacıyla çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi, yenileme çalışmasından sonra binayı tekrar kültür ve sanat çalışmalarının hizmetine sunacak.

Editör: Nazmi Kahraman