Diyarbakır-Elazığ yolu üzerinde açılan fuara Türkiye'nin dört bir yanından katılım var.

Mekanizasyon ve teknolojileri, hayvansal üretim makineleri, gübreler, zirai ilaçlar, tohum, fide, fidan ve bahçecilik ekolojik tarım, su ve sulama teknolojileri gibi alanlarda faaliyet gösteren firmaların ürünlerini görücüye çıkardığı fuara Irak Kürt Bölgesi'nin yanı sıra Çin'den de katılım var.

Whatsapp Image 2024 05 02 At 09.10.04

Bölgedeki tarım potansiyelini yakından takip eden Çin'li iki firma özellikle, yeni teknoloji buğday ve mısır toplama makinaları ile çırçır tesislerinin yenilemesiyle ilgili son teknolijleriyle fuarda yer aldı.

Diyarbakır'da trafik kazası: 3 yaralı Diyarbakır'da trafik kazası: 3 yaralı

Whatsapp Image 2024 05 02 At 09.10.52

Daha önce Konya'daki fuara katılan Çin firmaları, ikinci standlarını Diyarbakır'da açtı. SDMT Firmasının Avrupa Bölge Satış Müdürü Lucy Gao, Diyarbakır'da bulundukları için mutlu olduklarını söyledi. Bir kaç günden beri bulundukları Diyarbakır'da kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirten Gao, "Türkiye'ye ikinci gelişimiz. Daha önce Konya'daki fuara katıldık. Diyarbakır'a ilk kez geliyoruz. kendimizi evimizde gibi hissettik. İnsanlar çok misafirperver, yardımsever. Makinalarımızı tanıtıyoruz. Son teknoloji Mısır ve buğday toplama makinalarımızı sergiledik. ayrıca eski çırçır tesislerinin yenilenmesi için ürettiğimiz makinalarımız var. Standımıza yoğun ilgi var. Burası bir tarım kenti dolayısıyla bölgenin tarım potansiyelini bildiğimiz için Türkiye Distribütörümüzle birlikte buraya katıldık. Geldiğimiz için memnunuz."dedi. 

Whatsapp Image 2024 05 02 At 09.10.04 (2)

Dünyada tarımın ilk başladığı topraklardaki potansiyeli gören firmaların yoğun ilgisi üzerine fuarda yer kalmazken, Diyarbakır 55 ton ipek koza üretimiyle Türkiye'de 1. sırada, 126 bin ton mercimek, 303 bin ton kütlü pamuk üretimi ile Türkiye’de 2.sırada, buğday, mısır ve arpa üretiminde de ilk 10'da bulunuyor.

Editör: HABER MERKEZİ