Fizyoterapist ve egzersiz uzmanı Nurdan Aslan Aybar, kentli yaşamın getirdiği sedanter rutinden sıyrılmak için harika bir inisiyatif başlattı. Park 75'ün yeşil çimlerinde, yoga ve pilates eğitmeni Demet Ünsal ile bir araya gelerek, sağlıklı yaşam ve egzersiz bilincini şehre taşıdılar.
Diyarbakır'ın nefes alabileceği yeşil alanlardan biri olan Park 75, yoga ustaları Fisyoterapist Nurdan Aslan Aybar ve Demet Ünsal ile dolup taştı!

Nurdan Aslan Aybar, yıllardır süren mesleki deneyimi ve kişisel tutkusuyla, insanları düzenli egzersiz yapmaya teşvik ediyor. Modern yaşamın getirdiği sedanter yaşam tarzına karşı bir meydan okuma olarak, kent sakinlerini harekete geçirmek için çaba sarf ediyor.

PARK 75'TE YOGA ŞÖLENİ:

Diyarbakır Belediyesine gelen para maaşa yetmedi Diyarbakır Belediyesine gelen para maaşa yetmedi

Park 75'te gerçekleşen açık hava yoga etkinliği, şehrin dikkatini çekti. Nurdan Aslan Aybar ve Demet Ünsal, 40'ı aşkın kadını sabahın erken saatlerinde yoga ve nefes egzersizleriyle buluşturarak, fiziksel ve zihinsel rahatlama sağladılar.
CEGA’ya konuşan Fisyoterapist Nurdan Aslan Aybar, hem meslek gereği hem bireysel olarak yıllardır egzersizin içinde bir yaşam sürdürdüğünü söyledi.

Modern dünya, iş hayatı pandemi derken artan sedanter yaşam tarzı beraberinde fiziksel şikayetlerin de artmasına sebep olduğunu dile getiren Aybar, şöyle konuştu:

“Meslek gereği en güzel ve en kalıcı tedavi metodunun egzersiz olduğu şiarıyla insanlarımızda egzersiz farkındalığı oluşturmaya hedefledim. Bu minvalde kentimizde açık alanlarda bir araya gelerek egzersiz etkinlikleri düzenliyorum. Yoga eğitmeni arkadaşım Demet Ünsal ile birlikte park 75’te herkese açık bir yoga etkinliği düzenledik. Farklı yaş grupları ve farklı meslek gruplarından oluşan 40’ı aşkın kadınla sabahın erken saatinde herkese uygun kolaylık ve yumuşaklıkta bir yoga dersi verdik. Düzenli egzersizi bir yaşam tarzı haline getirmek için dönem dönem bu çalışmalarımıza devam etmek istiyoruz.”


Bu etkinlik sadece bir başlangıç olarak görülüyor. Nurdan Aslan Aybar ve Demet Ünsal, düzenli egzersizi bir yaşam tarzı haline getirmek için benzer etkinliklere devam etme kararı aldılar.


Nurdan Aslan Aybar ve Demet Ünsal'ın öncülüğünde gerçekleşen yoga etkinliği, Park 75'ün yeşil alanlarında sağlık ve mutluluğun bir araya geldiği bir şölen oldu. Egzersiz farkındalığını artırmak ve şehirdeki sedanter yaşam tarzına meydan okumak için Park 75 gibi açık alanlarda, insanları bir araya getirerek, sağlıklı yaşam ve egzersiz kültürünü yaymaya devam edecekler.

Editör: Aziz Fidancı