Ferit Aslan

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Belediye, kasasında para olmadığı için esnafın iş makinası için hibe ettiği lastikler ile köylerde mezarları kazabildiği ortaya çıktı. 

Diyarbakır Büyükşehir ve ilçelerinde 31 Mart seçimleri el birlikte kayyım uygulaması sona ererken, belediyeleri borçlar ile devir alan yeni yönetimlerin ciddi sıkıntılar ile karşılaştıkları ortaya çıktı. 

Milyonlarca öğrenciye kritik uyarılar Milyonlarca öğrenciye kritik uyarılar

E RDiyarbakır’ın en büyük ilçesi olan Ergani ilçesinde DEM Partiden seçilen Belediye eş başkanı Şiyar Güldiken, göreve başlar başlamaz karşılaştıkları durumu CEGA Medyaya anlattı. Güldiken, belediyeyi devir aldıktan hemen sonra göreve başladıkları ve ilk gün kendilerine 2 köyden mezar kazılması için iş makinası talebinde bulunulduğunu söyledi. 

Siyar Guldiken"KASADA LASTİK ALACAK PARA YOKTU"

Ergani Belediye eş Başkanı Güldiken, “Arkadaşlardan iş makinalarını mezar kazılması için göndermelerini istedik. Ama, bize iki iş makinasının tekerleklerinin kullanılamaz derecede eskidiğini söylediler. Yeni lastikler alımı için kasaya baktığımızda para olmadığını gördük. Bunun üzerine meclis üyesi arkadaşlar esnaflara giderek, çifti 36 bin lira olan lastikleri borç almaya çalıştı” dedi. 

Kars Ta Mezarlar Kepcelerle Kaziliyor 5651 6ESNAF, MEZAR KAZILSIN DİYE LASTİKLERİ HİBE ETMİŞ

Mezar kazılması için köye gidecek iş makinalarına lastik alacak paraları olmadığı için esnaflar ile konuştuklarını söyleyen başkan Güldiken, “Bir esnafımız meclis üyesi arkadaşlardan durumu öğrenince, 2 çift lastiği hibe etmiş, sadece 1 çiftin parasını alacağını söylemiş. Böylelikle esnafımızın hibe ettiği lastikler ile araçları mezar kazmaya gönderdik” dedi. 

Editör: Ferit Aslan