Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, kira gelirlerinin vergilendirilmesi çalışmaları kapsamında bankadan yapılan para transferlerini incelemeye aldı.

Arasında Diyarbakır,Şanlıurfa, Batman ve Mardin başta olmak üzere bölge genelinde binlerce kişiye mobil bankacılıktan para transferleriyle ''kira geliri elde ettiğine'' ilişkin e-devlet üzerinden uyarı yapılarak, bunun vergilendirilmesi konusunda vergi dairelerine yönlendirildi.

KİRA SEÇENEĞİNİ SEÇMİŞLER

Amedspor’un dinamosuydu şimdi Amedspor’a karşı oynayacak Amedspor’un dinamosuydu şimdi Amedspor’a karşı oynayacak

Ancak son yıllarda para transferi artık mobil bankacılık uygulamaları üzerinden gerçekleştirililiyor. Diyarbakır'da çoğunluğu tarımsal ürün ve hayvancılık alım satım işlerini yapanlar olmak üzere ticaretle uğraşanlar, sürekli olarak mobil bankacılık üzerinden havale ya da EFT yapıyor.  Bu kapsamdaki işleri yapanlar çoğunlukla mobil bankacılık uygulamasında hızlı ve kolay olması için kira seçeneğini işaretlemesi adeta başlarına iş açtı.

Milyonluk işlemlerin bile kira seçeneği tıklanması dolayısıyla GİB'den gelen mailde vergi borcu uyarısı esnafın moralini bozdu. 

Banka transferlerinde ödeme türünün "Kira" seçildiği bütün işlemler inceleniyor. Kira ödemelerinde EFT alınmadığını görenler,  ödemelerini bu seçenekle yapıyor. Bu şekilde ödeme kabul edenler şimdi aksini ispata çalışıyor. 

Editör: Özgür Ayaydın