AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adayı olarak Halis Bilden’i açıklamıştı. Bugün de AK Parti ilçe belediye adaylarını açıkladı.

Efkan Ala

Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı

'Hak ve özgürlükleri garanti altına alıp daha da geliştireceğiz'

Aday tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, “Türkiye’nin hedefleri daha gelişmiş bir demokrasi daha kalkınmış bir ekonomi daha huzurlu bir toplumdur. Bunu da biz bu huzurlu şehirlerimizle, altyapısı yapılmış, hizmet almış şehirlerimizle başaracağız. Türkiye yüzyılı vizyonuyla şehirlerimizi Diyarbakır’la buluşturmaya var mıyız. Bu kararlılık ve azim de olduktan sonra inanın kardeşlerim biz önümüze siyasi bir otobanda yaparız ve yeni anayasa ile Türkiye’yi taçlandırırız. Yeter ki inancımızdan bir şey eksilmesin. Siyaset dışında ülkeleri ileriye götürecek başka bir yol yoktur. Herkes aklını başına alsın. Siyaset hem farklılıkları farklı düşünceleri, her türlü düşünceyi ifade etme imkanı veren yegane ve doğru bir mecradır. Bunu güçlendirecek ve yeni bir anayasayla da taçlandıracağız. Hak ve özgürlükleri garanti altına alıp daha da geliştireceğiz. Bunu da biz yapacağız. Biz yapmak zorundayız başkasından beklenebilir mi?” ifadelerini kullandı.

Efkan Ala Diyarbakir

'Bu deprem tarihte nadiren görülen depremlerden biriydi'

6 Şubat depremlerinin yıldönümüne vurgu yapan Ala, sözlerine şöyle devam etti: “Bugünler bir acımızın da seneyi devriyesi. Geçtiğimiz yıl büyük bir deprem yaşadık. Bu deprem tarihte nadiren görülen depremlerden biriydi. 11 ilimizi etkiledi. Biri de Diyarbakır. Bu büyüklükte arda ardına aynı gün iki depremin olduğu çok nadir görülmüştür. 11 ilimizin toplam yüzölçümü ve nüfusu itibari ile Balkanlar’daki birçok ülkeden daha büyük bir alan olduğunu hatırlatmak isterim. Bu kadar büyük bir alanda, bu kadar yıkıcı bir depremin etkilerine aynı gün aynı saniyede harekete geçen milletimizin yüreğindeki o birlikle aştık. Tek bir aile gibi Güç birliği yaptık. Hepinizi ayrı ayrı selamlıyorum. Devlet bütün mekanizmalarıyla aynı saniyeden itibaren harekete geçti ve bugüne kadar yapılması gereken ne varsa yaptı, yapıyor ve yapacak. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Milletimize tekrardan baş sağlığı diliyorum.”

‘Kendi parti içi meselelerine döndüler’

Yeni bir seçim sürecine girildiğine dikkat çeken Ala, “Önümüzde belediye seçimleri var. Geçtiğimiz yıl bir seçim yapıldı ve orada Türkiye’nin önünü milletimiz açtı. Beş yılı Türkiye’ye armağan etti. Bir siyasi otoban yaptı adeta. Cumhurbaşkanımız işbaşına getirdi, mecliste çoğunluğu cumhur İttifakına verdi, kabineyi kurduk yolumuza devam ediyoruz. Şimdi de değerli kardeşlerim şu güzelim şehirleri gerçekten işi gücü belediyecilik olacak vizyonu olan, Türkiye yüzyılı vizyonuyla şehirlerimizin ihtiyaçlarını, şehirlerimizin vizyonunu birleştirecek anlayışı işbaşına getirelim. Önümüzdeki bir 5 yılda belediyeler için siyasi otoban olsun. Tam gaz yolumuza ilerleyelim. Artık ufak tefek tartışmalarla vaktimizi geçirmeyelim. Daha önceki seçimde ne yaptılar, biz yine projelerden programlardan bahsederken altılı masa kurdular, sonra altılı masanın altından öyle protokoller çıktı ki altılı masanın etrafında oturan paydaşlardan, ortaklardan birkaçı aman iyi ki de biz kazanmamışız yoksa milletin başı belaya girerdi Allah bizi bu uçurumdan korumuş dediler. Bunlara belediyede emanet etmeyin. Millet olarak siz altılı masanın altını üstüne getirdiniz ve ellerinde kaldı, darmadağın oldu. Şimdi kendi işlerinde problem yaşıyorlar. Kendi parti içi meselelerine döndüler ama bizim onlara da zaman ayıracak fazla vaktimiz yok. Biz işimize gücümüze bakacağız, yolumuza devam edeceğiz. Allah‘ın izniyle Türkiye’yi hak ettiği hedeflere götüreceğiz, buna inancımız tam. Türkiye’nin en önemli hedefi de her açıdan ekonomide, demokraside, kalkınmada, huzurda, güvende insanına saygıda, temel hak ve özgürlüklerin garanti altına alınmasında, daha da geliştirilmesinde dünyanın en büyük parmakla sayılan ülkesi arasına girmektir. Bunu başarabilir miyiz, başarırız. İnanırsak başarırız. Daha önce buralarda hayal bile edilemeyen sessiz devrimleri gerçekleştirmedik mi birlikte. Başkalarının hayal edemediği şeyleri yapan bu kadro şimdi onların hayal edemediği şeyleri yapabilir” ifadelerini kullandı.

‘Ankara, Diyarbakır, Mardin, Manisa, Sinop hep birlikte hedeflerimize yürüyelim’

Sorunların çözümü için ortak hareket etme çağrısı yapan Ala, şöyle konuştu: “Bizim de onlara dediğimiz, gelin köstek olmayın. Destek olun. Milletin problemlerini çözelim. Problemden yararlanmayın. Problemlerin üzerine çocukları atmayın. Gençleri problemlerin önüne sürmeyin. Gelin ey Türkiye’de siyaset yapanlar birlikte problemleri çözmek için herkesi yönlendirelim. Herkese alan açalım ve fırsat verelim, Türkiye’yi hedeflerine taşıyalım. Bunların en önemli kaynaklarından biri de belediye yönetimleridir. Çünkü kardeşlerim ülkeler kadar artık şehirlerde rekabet ediyor. Şehirlerden bir kısmı ülkelerden daha meşhur. O zaman şehirlerimizi her şeyiyle ön plana çıkaracak, geliştirecek vizyon sahibi kardeşlerimizi, Ak Parti markasını işbaşına getirelim ve hedeflerine doğru şehirlerimizde Türkiye ile birlikte birbirine destek olarak Ankara, Diyarbakır, Mardin, Manisa, Sinop hep birlikte hedeflerimize yürüyelim.”

Editör: Nazmi Kahraman