Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçta golsüz eşitlik bozulmadı. Ancak maçın 22. dakikasında yaşanan bir pozisyon, futbolseverleri ayağa kaldırdı.

Fenerbahçe’nin Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, Galatasaray’ın Fransız savunmacısı Alexander Djiku’ya ceza sahası içinde tartışmalı pozisyon yaşandı. Bu durum, Galatasaray cephesinde büyük tepki yarattı.

Galatasaray’ın Genel Sekreteri Eray Yazgan, GSTV’ye yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'ye başvuru yapacaklarını ve yayıncı kuruluşun araştırılmasını talep edeceklerini söyledi.

Servet Yardımcı kimdir, nereli? Servet Yardımcı kimdir, nereli?

Yazgan, şöyle konuştu:

"Pozisyon ceza sahası içerisinde. Bariz bir şekilde yumruk atılıyor. Kırmızı kart ve penaltı. 26 kamera var, çok zor bir açı gibi pozisyonu göstermedi arkadaşlar. Penaltı ve kırmızı kart olduğunu biz gördük. Hakem neden göremedi bilemiyorum. Bu konuda bizim muhatabımız yayıncı kuruluş değil TFF. TFF, yarından tezi yok bu işi sorgulasın. Ben bu işte kasıt olduğunu düşünüyorum. TFF'ye yayıncı kuruluşun araştırılması için yarın yazılı başvurumuzu yapacağız. Derbi süper keyifli değildi. Her sene orada 3 atacağız diye bir şey yok. İnşallah seneye yeneriz. 29 Aralık'ta benzer bir skor yakalarız."

BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Yazgan, ayrıca Okan Buruk’un açıklaması hakkında da konuştu. Yazgan, ''Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Okan Buruk’un sözlerine İsmail Kartal cevap vermek zorunda hissediyor kendini doğal olarak. Umarım TFF, bu işi sorgular ve gerekli cezaları verir. Bu durumda kendi hakemleri tartışma konusu oluyor. İnsan utanır, bir dünya derbisi diyoruz. Bu işin takipçisi olacağız." dedi.

Editör: Ayşegül Yaşar