Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinliler, İsrail ordusunun acımasız saldırılarına karşı direniyor. Ancak İsrail, sivil halkın yaşadığı yerleri, okulları, camileri ve hastaneleri bile bombalamaktan çekinmiyor.

Gazze’deki en büyük hastane olan Şifa Hastanesi de İsrail’in hedefinde.

Hastane Müdürü Muhammed Ebu Selmiye, dünya ülkelerinin bu vahşete sessiz kaldığını belirterek, “Bizim ölümle aramızda saatler kaldı. Dünya ise bizi izlemekle yetiniyor, bizler sayılardan ibaret değiliz.” dedi.

Ebu Selmiye, hastanede hayatını kaybeden ancak defnedilemeyen Filistinlilere ait cenazelerin çokluğuna işaret ederek, “Biriken şehit cenazelerini, İsrail ordusunun muhitini aralıksız bombaladığı hastanenin içinde defnetmeye çalışacağız.” diye konuştu.

Ebu Selmiye, hastanenin bitişiğindeki tüm binaların bombalandığını, hastane yerleşkesinde hareket eden her şahsın hedef alındığını da sözlerine ekledi.

Gazze’de yaşanan bu insanlık dramı, uluslararası toplumun gözü önünde gerçekleşiyor. Ancak dünya liderleri, İsrail’in saldırılarını durdurmak için yeterli adımı atmıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nden “Refah” uyarısı Dünya Sağlık Örgütü’nden “Refah” uyarısı

Filistinliler, İsrail’in işgaline ve zulmüne karşı haklı mücadelelerini sürdürüyor. Gazze’de ölüm kusan İsrail, hastaneleri bile bombalıyor. Cenazeler defnedilemiyor.

Editör: Özgür Ayaydın