HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Faruk Dinç, Şeyh Said'in mezarını bulup mescit yapacaklarını söyledi.

HÜDA PAR Diyarbakır'da gerçekleştirilen büyükşehir belediye başkan adayları ile ilgili tanıtım toplantısı düzenledi.

HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Faruk Dinç, Şeyh Said'in mezarını bularak mescit yapacaklarını bleirterek, bunun yanı sıra, Seyit Rıza ve Said-i Nursi’nin mezarlarını da bulmak istediklerini ifaded etti.

Dağ Kapı’da, onun olduğu yere bir mescit yapmak ve orada anısını yaşatmak için projelerinin olduğunu anlatan Dinç, 2012 yılında kurdukları parti programlarında Şeyh Said,, Bediüzzaman ve Seyit Rıza’nın mezar yerlerini bulunmasının da yer aldığını söyledi.

HÜD APAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, şöyle devam etti:

Diyarbakır’da, engellilerin hayallerini fotoğrafladılar Diyarbakır’da, engellilerin hayallerini fotoğrafladılar

''Şeyh Said’in mezar yerini ortaya çıkardıktan sonra Dağ Kapı meydanında onun adına bir mescit de yapacağız. Şeyh Said geçmişte değerlerimize sahip çıktı, onu yaşatmak istiyoruz. Bu memleketin yüz akıdır, bizim için şehittir. O zaman bizim değerlerimize savaş açıldığında, belki buna karşı mücadele eden bir mücahittir.'' 

İki dilli belediyecilik uygulamasını da hayata geçirmek istediklerini ve mahallelerde Kürtçe eğitim veren kreş açacaklarını belirten Dinç, ''Ana dillerin kaybolmaması için kurslar açacağız. Kurmancı, Zazaki, isteyenler için Arapça. Sadece yetişkinlere yönelik kurslar değil, aynı şekilde küçük çocuklarımız da kreşlerde ana dillerinde eğitim alacak'' dedi.

Şeyh Said, 29 Haziran 1925'te Diyarbakır'da yargılanarak Dağ Kapı Meydanı'nda asılarak idam edildi.

Editör: EYYUP KAÇAR