Her geçen gün artan fiyatlardan hurma da etkilendi ve tanesi 7.5 liradan satılıyor.

Türkiye gün geçmiyorki bir zam haberiyle uyansın. Özellikle akaryakıt fiyatlarına yapılan zam bütün ürünlere de yansıyor. Hergeçen gün artan fiyatlara aölım gücünün düşmesiyşe ulaşmakta zorluk çöken vatandaşlar, geçim derdiyle cebelleşiyor. 

ARTIK İKRAM DA YOK

Esnaf, eskiden satışını yaptığı ürünü tatdırırken, artan fiyatlar karşısında ikram etme geleneği de artık yok oluyor. Kilosu 450 liradan satılan Kudüs hurmasının tanesi 7.5 liradanj satılıyor. Haliyle tane 7.5 lira olunca, ikramda bulunma da eskisi gibi yapılmıyor.

Bu durumdan esnaf da oldukça rahatsız. Esnaf, ürünlerdeki artışlar nedeniyle eskiden olduğu gibi tadına bakmak amacıyla ürün ikramının da artık yavaş yavaş kalkmaya başladığını söylüyor. Olayın sadece hurmada değil diğer ürünler de de artık eskisi gibi raqhatlıkla yapılmadığını belirtiyor.

Hurma fiyatındaki artışın insanları sadece maddi anlamda değil, aynı zamanda duygusal olarak da etkilediği görülüyor. Artık insanlar, bir zamanlar sohbetlerin ve dostlukların temelini oluşturan hurma ikramının yerini dolduracak bir şeyin olmamasından şikayetçi.

Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı

Hurma fiyatlarındaki bu dramatik artış, aslında genel bir sorunun yalnızca bir yansıması.
 

Editör: EYYUP KAÇAR