Ferit Aslan

DEM Partinin devamı olduğu siyasi partiler tarafından resmi olarak hayata geçirilen eş başkanlık sisteminin belediyelerde uygulanması ile Diyarbakır’da açılan bir davada ilk kez caza verildi. 

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde 10 yıl önce yapılan yerel seçimlerde DBP’den belediye başkanı seçilen Seyit Narin’e, geçen yıl Ekim ayında yargılandığı Diyarbakır 13. Ağır Ceza Mahkemesince verilen 1 yıllık hapis cezası, Diyarbakır İstinaf Mahkemesi tarafından onandı. 

Diyarbakır en düşük oranı gördü Diyarbakır en düşük oranı gördü

690X390Cc Amd 19 09 2023 Sur Belediye Esbaskanlik Ceza Narin 213 690X375.JpgİLK KEZ EŞ BAŞKANLIK İÇİN CEZA VERİLDİ

Seyit Narin, eş baskınlık sistemini uyguladığı için “görevi kötüye kullanmaktan” ceza alan ve cezası onanan ilk belediye başkanı oldu. Daha önce benzer iddia ile aralarında Tunceli Belediyesi eski eş başkanı Mehmet Ali Bulun’un da bulunduğu çok sayıda kişiye dava açılmış, ancak beraat etmişlerdi. 

Sur eski belediye başkanı Seyit Narin yaptığı savunmada, dava dosyasının siyasi saiklerle oluşturulduğunu belirterek, “Seçimlere eş başkanlık vaadiyle girildi. Usulsüz bir durum yok, siyasi partilerde de yapılan yasal düzenlemeyle eş başkanlık sistemine geçilmiştir. Eş başkanlık kararı belediye meclisinin aldığı karardır. Burada herhangi bir suç yoktur” demişti. 

0X0 Aymden Teror Orgutu Uyeliginden Cezalandirilan Eski Sur Belediye Baskaninin Basvurusuna Ret 1659431303327NARİN TUTUKLANDI VE CEZAEVİNE KONULDU

Sur Belediyesi eski başkanı Seyit Narin’e verilen 1 yıllık hapis cezası, Diyarbakır İstinaf Mahkemesince onandıktan sonra Narin, hemen tutuklanarak Diyarbakır açık cezaevine konuldu.

Editör: Ferit Aslan