İsrail, Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Gazze kentinin farklı bölgelerine bir saatten az sürede 100’den fazla hava saldırısı gerçekleştirdi.

Saldırılar, Gazze’nin kuzeybatı, orta ve güneybatı bölgelerini yoğun şekilde bombaladı.

Saldırıların hedefleri arasında Gazze’nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi, yerleşim alanları, yollar, liman bölgesi ve Gazze’nin kuzeybatısından güneybatısına kadar çeşitli yerler vardı.

Bombardıman sonucu kentin her yerinden dumanlar yükseldi.

Ambulanslar, bombalanan alanlara giriş sağlayamadı.

Gazze’de yaşamını yitirenlerin sayısı 35 bine yaklaştı Gazze’de yaşamını yitirenlerin sayısı 35 bine yaklaştı

İLETİŞİM VE İNTERNET HİZMETLERİ KESİLDİ

İsrail’in saldırıları, Gazze Şeridi’ndeki iletişim hatlarını kesmesiyle eş zamanlı gerçekleşti. Bu nedenle Gazze’deki tüm iletişim ve internet hizmetleri tamamen çöktü. Filistin Telekomünikasyon Şirketi, İsrail’in iletişim hatlarını kestiğini açıkladı.

Dijital haklar, siber güvenlik ve internet yönetimi hakkında veri toplayan küresel internet takip firması Netblocks, Gazze Şeridi’nde iletişimin ve internetin kesildiğini duyurdu.

Netblocks, Gazze’deki bağlantıda yeni bir çökme olduğunu ve bölgede hizmet veren son operatör olan Paltel’in bundan büyük ölçüde etkilendiğini bildirdi.

Netblocks, bu durumun, bölgede çatışmanın başlamasından bu yana yaşanan üçüncü telekomünikasyon kesintisi olduğunu kaydetti.

1 MİLYONDAN FAZLA FİLİSTİNLİ YERİNDEN EDİLDİ

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılar nedeniyle 1 milyon 600 binden fazla Filistinli yerinden edildi.

Gazze’deki İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, İsrail’in Gazze kenti sakinlerini yerinden etmek için barınma merkezlerini ve hastaneleri hedef aldığını belirtti.

Bezm, “İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sonucu 1 milyon 600 binden fazla Filistinli yerinden edildi.” dedi.

Bezm, ayrıca İsrail’in, uluslararası yasaklı beyaz fosfor bombalarının kullanımını yoğunlaştırdığını ve vicdanlı insanlara Gazze’deki savaşı durdurması için İsrail’e baskı yapmaları çağrısında bulundu.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANI: İNSANLARIN 30 GÜNDÜR KATLEDİLMESİ YETMEDİ Mİ?

Filistin Sağlık Bakanı Miya Keyle, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’de başladığı saldırıların 30. gününde uluslararası topluma hitaben bir mesaj yayımladı.

Keyle, “İnsanların 30 gündür katledilmesi yetmedi mi?” başlığıyla yayımladığı mesajda, İsrail güçlerinin, uluslararası tüm yasalara çarpa çarpa, medeniyeti inkar ederek Gazze Şeridi’nde hastaneler, ibadethaneler ve okullardaki barınma merkezleri dahil her şeyi hedef almaya devam ettiğini belirtti.

Keyle, “30 gün boyunca devam eden katliamlarda 4 bin 800’ü çocuk olmak üzere 9 bin 700’den fazla kişi şehit oldu. Katliamlar, sağlık personellerini de ayırmadı; 150’den fazla personel şehit oldu.” ifadelerini kullandı.

Keyle, hastanelere yardım, ilaç ve yakıt akışının güvenli geçişini sağlamanın, hastanelerdeki yaralılar için bir ölüm kalım meselesi haline geldiğine dikkati çekti.

Keyle, İsrail’in, yaralıları taşıyan ambulans konvoylarını kasten bombalamasının da onların Mısır’da tedavi için Refah Sınır Kapısına nakledilmelerini engellediğini aktardı.

Editör: Özgür Ayaydın