Yaptığı açıklamalar ve verdiği tavsiyeler ile sağlık gündemini belirleyen Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez de dolgu ve botoks yaptıranlara yönelik eleştirilerde bulundu. Karatay, bu uygulamaların vücuda ve cilde zarar verdiğini, müsilaj etkisi yarattığını ve kişilerin doğal güzelliklerini kaybettiklerini söyledi.

DOLGI VE BOTOKS YAPTIRANLAR MORONA BENZİYOR

Karatay, dolgu ve botoks yaptıranların yüzlerinin şiştiğini, ifadelerinin bozulduğunu ve morona benzediklerini belirtti. Karatay, şöyle konuştu:

“Vücudunuzu kurcalamayın, kestirmeyin, bitirmeyin. Ben tamamen onlara karşıyım biliyorsunuz.Kusura bakmayın, niye kırışmasın cilt? Her yaşın bir özelliği vardır. Tabii ki kırışacak cilt, kırışmayan cilt olur mu? O zaman moron gibi dolaşıyorsunuz, herkes moron. Aynı surat, aynı saç aynı makyaj. Yanaklar şişmiş, bakın bütün spikerler aynı, bütün sunucular aynı yani böyle bir şey var mı? Ayıptır günahtır ya, ben onu söylüyorum değil mi?

Günde 2 kaşık tüketmek yeterli damarları anında temizliyor Günde 2 kaşık tüketmek yeterli damarları anında temizliyor

DOĞAL GÜZELLİĞİN SIRRI "ALTIN SUYU"

Karatay, doğal güzelliğin sırrının tek bir besin kaynağından geçtiğini söyledi.

Karatay, “Venüs'ü örnek verdim Venüs ne yapıyordu Venüs zeytinyağı içiyordu ve vücuduna zeytinyağı sürüyordu, bitti en doğal. Zeytinyağı kardeşim, zeytinyağından başka bir şey kullanmam." şeklinde sonlandıran ünlü isim zeytinyağının mucizevi etkilerine dikkat çekti. İşte zeytinyağının cilde faydaları...

I M G 6776

  • Nemlendirici Özellikler: Zeytinyağı, cildi derinlemesine nemlendirir ve kuruluğu önler. İçerdiği yağ asitleri, cildin nem bariyerini korur ve cildin pürüzsüz ve yumuşak olmasını sağlar.
  • Antioksidan Etkiler: Zeytinyağı, cildi serbest radikallere karşı koruyan güçlü antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, cilt hücrelerini hasara karşı korur ve erken yaşlanma belirtilerini azaltabilir.
  • Anti-aging Etkiler: Zeytinyağı, cildin elastikiyetini artırabilir ve kollajen üretimini teşvik edebilir. Bu da cildin sıkı ve genç görünmesine yardımcı olur, ince çizgilerin ve kırışıklıkların azalmasına katkı sağlar.
  • Cilt Yenilenmesi: Zeytinyağı, cilt hücrelerinin yenilenmesini teşvik eden E vitamini bakımından zengindir. Bu, cildin daha sağlıklı ve genç görünmesini sağlar, çizgi ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur.

Editör: Ayşegül Yaşar