Cildiniz zamanın ağırlığını taşıyor mu? Kırışıklıklar ve ince çizgiler yüzünüzde hikayeler anlatıyor olabilir. Piyasadaki sayısız ürün vaatlerine rağmen, beklediğiniz sonuçları alamıyor musunuz? Endişelenmeyin, çünkü doğanın kendi laboratuvarından çıkan, cildinizi gençleştiren doğal yağlarla tanışma zamanınız geldi.

Son yıllarda doğal yağlarla cilt bakımı çok popüler hale geldi. Çünkü bazı doğal yağlar içeriği sayesinde cildin erken yaşlanmasını önlüyor, var olan kırışıklıkların görünümünü hafifletiyor.


AVOKADO YAĞI 

Avokado meyvesinden elde edilen avokado yağı özellikle cildi nemlendirme konusunda çok başarılı. Avokado yağı antioksidan A, B1, B2, D ve E vitamini bakımından zengin olduğu için cildi besler. Cildin alt katmanlarına kadar nüfuz ederek yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır.

Avokado yağı cildi yumuşatır, besler ve onarır. Kuru ve hassas ciltler için mucizevi faydası vardır. Avokado yağı düzenli kullanıldığında cildi nemlendirdiği için ciltdi dış etkenlere karşı da güçlü hale getirir.


ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI 

Üzüm çekirdeği yağı hafif yapısı ile cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmez doğal yağları arasında yer alıyor. Üzüm çekirdeği yağı yüksek miktarda antioksidan, fitobesleyici maddeler ve değerli yağ asitlerini içerisinde barındırıyor.

Üzüm çekirdeği yağı özellikle kırışıklık ve ince çizgi görünümünü azaltarak cilde yaşlanma karşıtı bakım sağlıyor. Çabuk emilen yapısı sayesinde ciltte asla yağlı bir his bırakmıyor.

Üzüm çekirdeği yağı cildi canlandırıyor ve parlak bir görünüm kazanmasına yardımcı oluyor. Üzüm çekirdeği yağını gece uyku öncesinde cildinize sürüp sabaha kadar bekletirseniz etkisini 2 katına çıkarabilirsiniz. 

FINDIK YAĞI 

Fındık yağı da aynı üzüm çekirdeği yağı gibi ciltte kolayca emilen yağlar arasında yer alır. Cilt üzerinde aşırı yağlı bir his bırakmayan fındık yağı cildi sakinleştirir. Fındık yağı cildi yumuşatıcı özelliği sayesinde profesyonel kozmetik ve cilt bakım ürünlerinin içerisinde de çok sık yer alır.

Fındık yağı genellikle her cilt tipine uygun olur. Ciltteki kusurlu görünümün azalmasına yardımcı olan fındık yağı, özellikle kuru ciltler için müthiş bir nem kaynağı olabilir.

Evde yetiştirebileceğiniz 5 şifalı bitki Evde yetiştirebileceğiniz 5 şifalı bitki

KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI 

Kayısı çekirdeği yağı cildi nemlendirir ve daha yumuşak hale getirir. Cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olarak cildin her zaman genç kalmasını sağlar. Peeling etkisi ile cildi yeniler. Cildi zararlı ışınlardan koruyan kayısı çekirdeği yağı cildi güçlendirir.

Cilt tarafından çok kolay emilen kayısı çekirdeği yağı içerisinde barındırdığı A vitamini sayesinde cildi besler. Tüm cilt tipleri kayısı çekirdeği yağını kullanabilir.

ZEYTİNYAĞI 

Zeytinyağı güçlü bir E vitamini kaynağıdır. Cilde ihtiyacı olan nemi depolar. Cildin erken yaşlarda kırışmasını engeller. Özellikle soğuk havalarda yetersiz gelen nemlendiricileriniz için iyi bir takviyedir.


Zeytinyağını düzenli olarak temiz cildinize masaj yaparak sürdüğünüzde ışıl ışıl parlak ve kusursuz bir cilde kısa sürede kavuşabilirsiniz.

Editör: Ayşegül Yaşar