Eğer bugünlerde öksürüyorsanız öksürüğünüzün hangi kategoride olduğunu biliyormusunuz?

Havaların soğumasıyla kendini göstermeye başlayan öksürük, günlerce, haftalarca ya da aylarca sürebiliyıor. Ancak, öksürüğün geçmesi için yaptığınız tüm girişimlerden  sonuç alamyıyorsanız, uzmanlar bunun ihmal edilmemesi konusunda uyarıyor.

Öksürük vücuda giren pariküllerin, yabancı maddelerin temizlenmesine yönelik gösterilen bir savunmadır. Yabancı madde ve partiküllerin girmesiyle vücut hemen buna öksürükle reaksiyon gösterir.

ÖKSÜRÜĞÜN SÜRESİ

Kış aylarının başlamasıyla göğüs hastalıkları polikliniğine başvuruların en sık sebebidir. Öksürük birçok nedene bağlı olabilir. 

Uzmanlar ökrüsüğü 3 ayrı kategloride deiğerlendireyor. 3 haftaya kadar olan öksürüklere akut öksürük, 3-8 hafta arasında sürüyorsa subakut öksürük, 8 haftayı geçiyor ise kronik öksürük olarak adlandırılıyor.

Geçmeyen öksürüğün ihmal edilmemesi gerektiğini belirtem uzmanlar, öksürüğe neden olan problemin ciddi bir hastalığın habercisi de olabileceği için zaman kaybetmeden bunun nedenlerinin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Öksürürk Fg Foto

Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı

Memorial Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Nazlı Deniz Atik, öksürük ve nedenleri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Öksürüğün en sık sebebinin geniz akıntısı  olduğunu kaydeden Atik, öksürüğün alerjik durumlara bağlı gelişebileceği gibi grip, nezle vb. hastalıklarda da  geniz akıntısı olabileceğinbi bildirdi.

Editör: EYYUP KAÇAR