Adıyaman'da 75 kişiye mezar olan İsias Otel ile ilgili duruşmada, otel sahibi depremin şiddetini suçlu olarak gösterdi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depreminin etkilediği 11 il arasında yer alan Adıyaman'daki İsias Otel ile ilgili davada ara karar verildi. 

KKTC'den voleybol turnuvası için gelen, aralarında sporcu, öğretmen, antrenör ve Türkiye Turist Rehberleri Birliği üyelerinin de bulunduğu 75 kişi hayatını kaybettiği dava ile ilgili 5 kişi tutuklu, 11 kişi tutuksuz yargılanıyor.

''bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma'' suçundan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan 4. duruşmada, sanıklar dinlendi.

''SUÇSUZUM, SUÇLU DEPREMİN ŞİDDETİ''

Yoldan çıkan araçta 1’i ağır 2 yaralı Yoldan çıkan araçta 1’i ağır 2 yaralı

O günkü imar yasasının bitişik nizama izin verdiğini ve otelle birlikte 6 binanın yan yana olduğunu, yıkılmayan bir binanın az katlı olmasından kaynaklandığını aktaran sanık Bozkurt, şöyle devam etti:

''Ben de ailem de suçsuzuz. Eğer deprem bu kadar şiddetli olmasaydı otel düşük şiddetli depremde yıkılsaydı suçlu olurduk. Hayatını kaybeden yavruların hepsi benim acım. Ailelere hiçbir sözüm yok ne derlerse haklılar ama yüce adalete güvenim sonsuz. İftiralara değil, adalete ihtiyacım var. Suçlu insan pişmanlık duyar ben suçlu değilim ama acım çok büyük. Acımı pişmanlık, üzüntü olarak kabul edeceklerse eyvallah. Suçum yok benim. Burada suçlu varsa o da depremin şiddeti. Suçsuzum, rahatsızlıklarımdan dolayı tahliyemi talep ediyorum.''

isias Oteli'nin sahibi Ahmet Bozkurt, kolonlardan, kirişlerden örnekler alıdığını, hesapların yapıldığını ve 30 yıllık bina olmasına rağmen bu hesapların bugünü bile karşıladığını söyledi.

Kendisine ve evlatlarına atılan suçlamaları kabul etmediğini, işlerini en sağlam şekilde yaptıklarını belirterek, ''Eğer bu deprem bu kadar şiddetli olmasaydı, 7 ya da 7,2 olsaydı ki benzerini Samsat depreminde yaşadık. O depremde yan binalarda hasarlar oluştu otelimde sıva çatlağı bile olmadı. 7,2 veya altında olsaydı otelime bir şey olmazdı çünkü en donanımlı şekilde hazırlandı'' dedi.

Duruşma, 26 Nisan 2024'e ertelendi.

Kaynak: Odatv.com
 

Editör: EYYUP KAÇAR