İnsanlar için  paranın giderek aşktan daha önemli bir hale geldiğini biliyormusunuz.?

Yapılan araştırmalara göre, paranın 1-0 aşkın önüne geçti. İnsanlar artık politik olarak da doğru olmak için bile iyi düşünmeden "aşk" diye cevap vermiyorlar.

Paranın aşktan daha önemli olduğunu, para olmayınca aşkın da değerini yitirdiğini düşünenler bir hayli fazla. 

Dünya çapında son yıllarda bu konuda yapılan araştırmalarda, aşk mı.? para mi.? arasındaki farkı çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor.

ÖNCELİK PARA

Utah State Üniversitesi araştırma görevlisi David Schramm’ın araştırmasına göre; kadınların yüzde 67’sinin, erkeklerin ise yüzde 74’ünün evlenirken borçları oluyor. 

Schramm araştırmasının sonuçlarına göre ise,  başlangıçta bir tarafın borçlu olması sonucunda evliliğin dengesinin bozulduğunu belirtiyor.

Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ? Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ?

Forbes Woman ve YourTango’nun ortak araştırmasına göre de,  kadınların yüzde 75’i işsiz birisiyle evlenmeyeceklerini belirtiyor. Yüzde 65’i ise kendileri işsizse, yine evlenmeyeceklerini söylüyor.

Boşanmış erkekler, hiç evlenmemiş erkeklerden yüzde 9 daha fazla kazanıyor. (Evli erkekler, hiç evlenmemiş erkeklerden yüzde 11 daha fazla kazanıyor)

ERKEKLERİN YÜZDE 70'İ PARA DİYOR

Dr. Judy Kuriansky’nin araştırmasına göre; erkeklerin yüzde 70’i paranın aşktan daha önemli olduğunu belirtiyor.

Prince ve Associates tarafından yapılan ve Wall Street Journal tarafından yayınlanan araştırmaya göre;

Kadınların 3’te 2’si, erkeklerin yüzde 50’si para için evlenmeyi kesinlikle kabul edeceklerini belirtiyor. 30’larındaki kadınların yüzde 74’ü parayı tercih ederken, 20’lerindeki erkeklerin yüzde 59’u aşkı seçiyor.

40’larındaki erkeklerin yüzde 61’i parayı aşka tercih ediyor. Bu yaş aralığındaki erkekler, eşlerinin kendi parasını kazanmasını istiyor.

Ne kadar miktar karşılığında evlenmeyi kabul edecekleri sorulduğunda, verilen rakamlar şöyle:

Para için evlenebileceğini söyleyen kadınların yüzde 71’i, bu evliliğin boşanmayla sonuçlanmasını umduklarını belirtiyor.


 

Editör: EYYUP KAÇAR