Çekya'nın başkenti Prag'ın merkezindeki Charles Üniversitesi'nin Felsefe Fakültesi'nde silahlı bir saldırı düzenlendi.

Çekya polisinin yaptığının altığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Şu anda bir okulda bildirilen silahlı saldırı olayına müdahale ediyoruz. Polis birimlerimizin tüm ekipleri olay yerine gidiyor. En kısa sürede daha fazla bilgi sağlayacağız.

Olay yerine polis tarafından müdahale edildiği belirtilirken saldırının gerçekleştirildiği bölgenin çevresi tamamen kapatıldı.

Dünya Sağlık Örgütü’nden “Refah” uyarısı Dünya Sağlık Örgütü’nden “Refah” uyarısı

İlk verilere göre olay yerinde saldırgan ile birlikte en az 11 ölü ve 30 yaralı olduğu tespit edildi. Yaralılar arasında 9 kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanı Vit Rakusan olay yerinde, "Vatandaşları olay yerine yaklaşmamaya çağırıyorum. Halkı rahatlatmak istiyorum, saldırgan etkisiz hale getirildi. Teyit edilmiş başka bir saldırgan yok" açıklamasında bulundu.

Çekya polisinin X hesabı üzerinde yaptığı açıklamada saldırganın öldüğü belirtildi.

Prag Belediye Başkanı Bohuslav Svoboda'ya göre saldırgan binadan düşerek öldü. Ancak doğrulanmamış ifadelere göre saldırganın önce kendini vurduğunu öne sürüldü. Saldırganın nasıl öldüğüne ilişkin polis tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Polis müdahalesi halen devam ettiği belirtilirken vatandaşlardan yakın çevrede kalmamalarını ve evden çıkmamaları söylendi.

Editör: Nazmi Kahraman