Huzur Çiftliği Belgeseli dünyada çok sayıda festivalde beğeni topladı Huzur Çiftliği Belgeseli dünyada çok sayıda festivalde beğeni topladı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş, solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle 10 Ocak’tan bu yana tedavi görüyor. Anne Demirtaş, 5 gündür Amed'de bulunan bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Selahattin Demirtaş, annesinin rahatsızlığı nedeniyle başvuruda bulundu. Demirtaş, talebin kabul edilmesi üzerine dün Diyarbakır’a getirildi. Demirtaş, bir süre annesinin yanında kaldıktan sonra yoğun güvenlik önlemleri altında havaalanından cezaevine geri götürüldü.

Sadiye Demirtaş'ın sağlık durumunun, düne göre daha iyi olduğu öğrenildi. 

Yoğun bakımda tedavisi süren Sadiye Demirtaş, eşini kaybetmesinin ardından yaşadığı sağlık sorunlarına karşı direnci zayıfladı.

Böbrek ve solunum yetmezliği sorunları ağırlaşan Demirtaş’ı yoğun bakımdaki tedavisi devam diyor. Dün akşam Selahattin Demirtaş’ın da ziyaretine geldiği anne Demirtaş’ın düne göre durumunun daha iyi olduğu öğrenildi.

Editör: Nazmi Kahraman