İnsan sağlığı için en yararlı içecek olan suyun yeterli düzeyde kullanılmaması organlarımıza çeşitli hasarlara yol açıyor.

''Su Hayattır'' sözü insan sağlığı açısından tam yerinde bir söz. Yeterli oranda su içilmemesinin sağlık açısından zararlarının olduğınu hepimiz biliyoruz. Ancak, susuz kalan organlarda hiç beklenmedik hasarlar oluyor. Peki, su içmemek organlarda nasıl bir hasar bırakıyor. İşte sağlık uzmanlarının uyarıları:

VÜCUDUN YÜZDE 85'İ SU

Su Içmeyince Bakın Hangi Organda Neler Oluyor1Su içmeyince bakın hangi organda neler oluyor?

İnsan vücudunun yüzde 75 ile 85'ini su oluşturur. Ancak, yağ oranı düşük olan yetişkinlerde su oranı yüzde 60-70 civarında. Obez yetişkinlerde bu oran sadece yüzde 45-55 arasındadır. Sporcularda toplam vücut suyu sporcu olmayanlardan daha yüksektir. Su, idrar, terleme organlarının işleyişi gibi bir çok etken ile sürekli tüketilmektedir.

''HASTA DEĞİLSİN SU İÇMİYORSUN''

Su Içmeyince Bakın Hangi Organda Neler Oluyor2Su içmeyince bakın hangi organda neler oluyor?

Düzenli su içmenin vucuda yararlı olduğunu ifade eden sağlık uzmanlararı, "Düzenli su içmek yararlıdır. Su içmezsen hasta olursun. Aslında hasta değilsin, sadece su içimiyorsun'' diye uyarıda bulunuyor.

Yoğurt tüketmek diyabet riskini azaltabilir mi? Yoğurt tüketmek diyabet riskini azaltabilir mi?

HANGİ ORGANDA NE TÜR ZARARA YOL AÇKIYOR?

Su Içmeyince Bakın Hangi Organda Neler Oluyor3Su içmeyince bakın hangi organda neler oluyor

Uzmanlar, vücut su kaybı çektiğinde, kandaki suyu kullanırsa yüksek tansiyon, omurlardaki suyu kullanırsa bel ve boyun fıtığı, kemiklerin suyunu kullanırsa romatizmasal hastalıklar, akciğer suyunu kullanırsa astim, pankreastaki suyu kullanırsa şeker hastalığı, midedeki suyu kullanırsa  ülser, bağırsakların suyunu kullanırsa kolon kanserine yakalanma riskinin arttığını söylüyor.

''YAŞLANMA, HASTALANMA BAŞLAR''

Su Içmeyince Bakın Hangi Organda Neler Oluyor4

Su içmeyince bakın hangi organda neler oluyor

Suyun idrar, terleme organlarının işleyişi gibi bir çok etken ile sürekli tüketildigini hatırlatan uzmanlar, su içmemenin, vucuda ve organlara zarar vererek, hastaliklara yol açtığını ifade ediyorlar.

Sağlık uzmanları, ''Eğer vucut yeterince su takviyesi almazsa organlar ve temel bileşenler hasar görür ve yaşlanma, hastalanma başlar. Düzenli su içmek vücuda yararlıdır''dedi.
 

Editör: Nazmi Kahraman