İstanbul’da resmi kurumların icradan satışa çıkardığı araçları ucuza satarak güven kazanan ve sonra da araç teslimi yapmayan suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşler, ‘Kara para aklama’ ve ‘Suç örgütüne üye olma’ suçundan tutuklandı. Kararın ardından sinir krizi geçiren kardeşler, “Biz ne yapacağız ya?” diye feryat etti.

PARA AKLADIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Polis ekipleri, icradan araç satışı yapan suç örgütünün, araç talepleri aldığı ve para topladığı, daha sonra da ihalede sorun olduğu gerekçesiyle mağdurlara geri ödeme yapmadığı veya araç teslimi sağlamadığı belirledi.

Operasyonda, suç örgütünün paralarını akladıkları tespit edilen sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler ile Hacı İsrafil Sağlam isimli şüpheli yakalandı.

“BİR ŞEYLER YAPABİLİR MİSİNİZ?”

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Bahar Candan, “Ablamdan ayrıldıktan sonra bilinen restoranlarda, Etiler’deki bilinen mekanlarda bir araya geldik. Şahıslarla bir kere yemek yemiş olabiliriz, onun dışında hiç bir bağlantımız yok. Birkaç yıldır ben bu telefonumu kullanıyorum. Biz Onur Apaydın’ı Kaan diye biliyorduk. Gerçek adını bilmiyorduk. Kendisini de bir yıldır tanırım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Serbest bırakılmayı talep ediyorum” dedi. Nihal Candan ise, “Ben bu kişilerle hiç görüşmedim. Sadece ablam görüştü. Benim hiçbir suçum yok. Beni serbest bırakın” diye savunma yaptı.

Meteoroloji 15 İl için uyarıda bulundu Meteoroloji 15 İl için uyarıda bulundu

Mahkeme heyeti, 3 şüphelinin de tutuklanmasına karar verdi.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

Kararın açıklanmasının ardından Bahar ve Nihal Candan kardeşler gözyaşlarına boğuldu. Bahar Candan, avukatlarına “Bir şeyler yapabilir misiniz?” diye sordu.

Nihal Candan ise “Neden? Neden?” diye bağırdı. Kardeşler, “Biz ne yapacağız ya?” diye feryat etti. Tutuklanan şüpheliler, Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

“ASIL SUÇLULAR DIŞARIDA”

Adliye çıkışında gazetecilere konuşan Bahar Candan, “Asıl suçlular dışarıda, benim hesabımda para yok, sırf ünlü olduğumuz için tutuklandık” dedi.

Candan kardeşlerin, katıldıkları bir moda programıyla tanındığı ve sosyal medyada milyonlarca takipçisi olduğu öğrenildi.

Editör: Ayşegül Yaşar