Börek yapmak isteyenlerin en büyük sorunu, el açması böreğin zorluğu ve hazır yufkanın lezzetsizliği oluyor. Ama artık böyle bir sorununuz kalmayacak. Çünkü Unlu sirkeli börek tarifi, el açması böreğin tadını aratmayan, hazır yufkadan çok daha lezzetli bir börek sunuyor. Üstelik yapması da çok kolay. Sadece un, sirke ve sıvı yağ ile hazırlanan bir sos, hazır yufkayı çıtır çıtır ve ağızda dağılan bir hale getiriyor. İç harcı ise tamamen size kalmış. Peynirli, kıymalı, ıspanaklı, patatesli... Hangisini isterseniz onu kullanabilirsiniz. İşte, malzemeleri ve yapılışıyla Unlu Sirkeli Börek tarifi...

UNLU SİRKELİ BÖREK NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

4 adet yufka

SOSU İÇİN:

1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke

İÇ HARCI İÇİN:

Mayıs’ta yıldızları parlıyor: İşte aşk ve para bereketi getiren 3 burç Mayıs’ta yıldızları parlıyor: İşte aşk ve para bereketi getiren 3 burç

200 gram peynir 10 dal maydanoz

YAPILIŞI

Sosu için bütün malzemeleri güzelce karıştırın.
Yufkanızı tezgaha serin ve sekiz eş parçaya bölün. Her yerine fırça yardımıyla sosu sürün. Harcı içine yerleştirin. Geniş kısma iç harcınızı koyup rulo yapın.
Tüm parçalara bu işlemi uygulayın. Fırın tepsisine dizin.Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu ya da susam serpin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek 20-25 dakika kadar pişirin. Ardından fırından alıp sıcak sıcak servis edin.

Artık Unlu Sirkeli Börek yapmak için mutfakta saatler harcamanıza gerek yok. Bu basit ve lezzet dolu tarifle, kısa sürede çıtır çıtır börekler hazırlayabilirsiniz. İster kahvaltılarda ister çay saatlerinde, bu börek her zaman beğeni toplayacak.

Editör: Ayşegül Yaşar