Yaklaşık 200 kiloluk 'canavar' Birmanya pitonu nihayet Florida'da 5 adam üzerine oturduktan sonra yakalandı.

ABD’deki hortum: Kargo deposu çöktü, 50 kişi mahsur ABD’deki hortum: Kargo deposu çöktü, 50 kişi mahsur

Güney Florida'da şimdiye kadar keşfedilen en büyük ikinci Birmanya pitonu, Big Cypress Ulusal Koruma Alanı'nda bir yol boyunca uzanmış olarak bulunan devasa yılanın üzerine oturduktan sonra yakalandı.

Başlangıçta, piton avcıları dişi yılanın büyüklüğü nedeniyle bir timsah olduğunu düşündü.

Çevreci Mike Elfenbein, CBS News'e verdiği demeçte, pitonla ilgili olarak; ''Bir yılandan daha fazlasıydı, bir canavardı'' dedi.

Birmanya pitonu (Python bivittatus) olduğunu anladıktan sonra, adamlardan biri olan Carter Gavlock, hayvanı dizginlemek için yılanın kuyruğunu tuttu, ancak onu sürükledi. Yapılan tüm uğraşlara rağmen yakalanamayan pitonun üzerine sonunda 5 kişi birden oturmak zorunda kaldı.

SON 5 YILDA 10 BİN PİTON YAKALANDI

PİLOT11

Birmanya pitonları güneydoğu Asya'ya özgürken, Florida'da istilacı bir tür olarak kabul edilir. Bu, Everglades içinde ve çevresinde büyük bir üreme popülasyonuna sahiptir ve son yıllarda sayılarını azaltma çabalarına rağmen, yerel vahşi yaşam için yıkıcı olduğunu kanıtlamıştır.

Pitonları tespit etmek zordur, bu da nüfus tahminlerini zorlaştırır, ancak on binlerce yılanın Florida'da yaşadığı düşünülmektedir. ABD Jeolojik Araştırmaları'nın bu yıl yayınlanan araştırması, son beş yılda eyalette 10.000'den fazla Birmanya pitonunun yakalandığını ortaya koydu.

ÖLDÜRMEK YASALMIŞ

PİTON1

Türlerin eyalete ilk nasıl geldiğini kimse tam olarak bilmiyor. 1970'lerde, hayvanlar evcil hayvan ticaretinde popülerdi ve hem yanlışlıkla hem de kasıtlı olarak serbest bırakılmış olabilir. 

Birmanya pitonları 1980'lerde ve 1990'larda Florida'da gelişmeye başladı ve neredeyse tüm güney Florida'ya yayıldı.

Birmanya pitonlarının yayılmasını sınırlamak, Florida Balık ve Yaban Hayatı Komisyonu'nun temel hedefidir ve insanların onları insanca avlaması ve öldürmesi yasaldır.


 

Editör: EYYUP KAÇAR