Anneler Günü nasıl ortaya çıktı? Anneler Günü nasıl ortaya çıktı?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türkiye'de her yıl büyük önem taşıyor. Ancak bu yıl, bayram Çarşamba gününe denk geldiği için, kamu kurumlarının tatil olup olmayacağı merak konusu. İşte 1 Mayıs'a dair merak edilenler ve hangi kurumların kapalı olacağıyla ilgili ayrıntılar...

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

Türkiye’de dini, milli ve kültürel öneme sahip günler resmi tatil olarak kutlanıyor. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü benzer şekilde resmi tatil olarak kutlanmaktadır. 1 Mayıs’ın bir gün öncesi olan 30 Nisan ise yarım gün olmayacak. Salı günü tüm kamu kurumları, okullar, üniversiteler açık olacak.

1 MAYIS ÇARŞAMBA OKULLAR TATİL Mİ?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil olduğundan Çarşamba günü İlkokul, ortaokul, lise öğrencileriyle beraber üniversite öğrencileri eğitim faaliyetlerine ara verecek. 2 Mayıs Çarşamba günü eğitim kurumları faaliyetlerine kaldığı yerden devam edecek.

HANGİ KURUMLAR KAPALI OLACAK?

Emek ve Dayanışma Günü’nde kamu kurumlarının tamamı kapalı olacak. Dolayısıyla belediyeler, valilikler, muhtarlıklar, kaymakamlıklar hizmet veremeyecek. 

1 Mayıs Çarşamba günü eczaneler nöbet sistemiyle çalışırken hastanelerin sadece acil servisleri çalışmaya devam edecek. 

Özel ve kamu bankaları, Borsa İstanbul, noter, Aile Sağlığı Merkezleri (Sağlık Ocakları) 1 Mayıs Çarşamba günü kapalı olacak.

Editör: Ayşegül Yaşar