Ferit Aslan

Büyükşehir statüsü kazanan kentin hem ilk hem de üst üste 2’inci kez seçilen başkanı oldu. Halkın onu 10 yıllığına seçmesine rağmen toplamda yaklaşık 2 yıl eş başkanlık yapan Ahmet Türk, bir kez daha adaylık başvurusu yaptı.

DEM Partiden yerel seçimde belediye başkan aday adayı olmak istenler için bugün başvuru süresi sona erdi. Mardin’de, iki kez üst üste büyükşehir belediye eş başkanı seçilen ancak, kayyım atamaları nedeniyle 10 yıl yerine toplamda yaklaşık 2 yıl başkanlık yapan Kürt siyasetinin önemli ismi Ahmet Türk bugün bir kez daha adaylık başvurusu yaptı. 

-274Ahmet Türk’ün başvurusunu avukatları Erdal Kuzu ve Tahar Erdem, DEM Parti Mardin il başkanlığına yaptı. 

10 YILLIĞINA SEÇİLDİ, 2 YIL YAPABİLDİ

Kürt siyasetinin önemli ismi olan ve daha önce genel başkanlık ve bir kaç kez milletvekilliği yapan Ahmet Türk, 2014 yerel seçimlerinde siyasi yasaklı olması nedeniyle Mardin’den bağımsız belediye başkan adayı oldu. Mardin’in 2014 yılında büyükşehir statüsü kazanması ile kentin ilk büyükşehir belediye başkanı olan Türk’ün yerine 17 Kasım 2016 tarihinde kayyım atandı. 21 Kasım’da gözaltına alınan Türk, 24 Kasım 2016 tarihinde tutuklandı. Türk, yaklaşık 4.5 ay cezaevi yattıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle tahlile edildi. 

İlde tarih yazdılar, ilçede 20 oy ile kaybettiler İlde tarih yazdılar, ilçede 20 oy ile kaybettiler

-275BİR KEZ DAHA SEÇİLDİ, YİNE KAYYIM ATANDI

Mardin halkı tarafından 2014 yerel seçimlerinde 5 yıllığına seçilen ancak 17 ay görevde kalabilen Türk, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Mardin’den bu kez HDP adayı olarak seçimi kazandı. 19 Ağustos 2019 tarihinde bir kez daha yerine aynı kayyım (Mardin Valisi Mustafa Yaman) atanan Ahmet Türk, böylelikle iki dönem ve 10 yıllığına seçilmesine rağmen ancak toplamda yaklaşık 2 yıl başkanlık yapabildi. 

-276Şimdi bir kez daha Mardin Büyükşehir Belediyesi eş Başkan adaylığı için avukatları aracılığı ile başvuran Ahmet Türk, diğer yaklaşık 10 aday adayı ile ön seçime girecek.

Editör: Ferit Aslan