Şırnak'a 22 yılda ulaşım ve haberleşmeye 43 milyarlık yatırım Şırnak'a 22 yılda ulaşım ve haberleşmeye 43 milyarlık yatırım

Türk ekonomisinde uzun süredir konuşulan yeni banknot basımı konusunun yeniden gündeme gelmesi bekleniyor . Yeni banknot iddialarının yanıtları bekleniyor. 1000 TL'lik bir banknot çıkarılacak mı? 500 liralık banknot ne zaman piyasaya sürülecek? Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, katılımcıların yanıtını verdi. İşte detaylar…
Yeni banknotlar çıkacak mı sorusuna yanıt veren Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan 1000 TL ve 500 TL'lik banknotlar hakkında şu açıklamayı yaptı:

500 VE 1000 TL'LİK YENİ BANKNOTLAR ÇIKACAK MI?

"Paranın kendisi ortada yokken buna uyumlu banknot makinesi nasıl oluyor bilmiyorum ama Genel olarak bu soru önemli bir soru. Yeni, daha büyük banknotlara ihtiyacımızın olup olmadığı birçok faktöre bağlı. finansal analizlere, teknik olarak yapılan değerlendirmelere biz buna karar veriyoruz. Bu kapsamda tedavüldeki btün kompozisyonlu değişimleri dikkate alıyoruz. Bunu dikkatle takip ediyoruz. Yaptığımız analizler sonucunda ihtiyaç görülürse gerekli adımları atacağız"

Merkez Bankası'ndan gelen açıklamaya bakıldığında 1000 TL ve 500 TL'lik banknotlar hakkında ilk defa olumlu bir ifade kullanıldı.

Editör: Ayşegül Yaşar