TFF 2. Lig'de şampiyon olarak Tendyol 1. Lig'e yükselen Amedspor'u güçlü rakipler bekliyor. Ancak bu ligde başarılı olmak için kulübün çok sayıda transfer yaparak iyi bir kadro oluşturması gerekiyor. Bunun yolu da üçlü bir ekonomik yapıdan geçerken, 300-400 milyon liralık bütçeye ihtiyaç var.

Amedspor'a gelecek sezonda  TFF ve yayın gelirlerinin yaklaşık 40-50 milyon lira olması beklenirken, kulübün ek gelir oluşturması gerekiyor.

Amedspoır Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal, 4 Haziran'da gerçekleştirilecek kongre için şimdiye kadar mevcut Başkan Aziz Elaldı dışında aday olmadığını söyledi.

Bir üst ligde başarılı olmak için iyi bir yönetime ve gelire ihtiyaç olduğunu işaret eden Baysal, kulube gelir yaratacak projeler planladıklarını aktardı.

Store2.

Amedstore Mağazalarını hızla açmamız gerekiyor

Başkan Baysal, Amedstore Mağazalarında lisanslı ürün satışlarının yapıldığını anımsatarak, şöyle konuştu:

''Bugüne kadar Diyarbakır'daki mağazalarımızda ürünlerimizi satışa sunuyorduk. Ancak kulübümüz şampiyon olmasının da etkisiyle Diyarbakır'ı aşarak Avrupa'ya kadar büyük bi camiaya ulaştı. Kulübümüze gelir oluşturmak için  İstanbul, İzmir, Mersin, Adana ve Van ile Avrupa'daki bazı kentlerde lisanslı ürünlerinin satışının yapılacağı Amedstore Mağazaları açmayı düşünüyoruz. Kongrenin ardından kısa sürde fizbilite çalışmalarını tamamlayıp, Amedstore Mağazalarını hızla açmamız gerekiyor.''

Editör: Özgür Ayaydın