Diyarbakır’da bin 500 kişiye istihdam sağlayacak Diyarbakır’da bin 500 kişiye istihdam sağlayacak

Amedspor, Menemen ile Diyarbakır Stadında oynadığı maçın ardından şampiyonluğunu ilan etti.

Stadyumu dolduran 33 bin kişi maçın ardından sahaya inerek şampiyonluğu futbolcular ile birlikte kutlarken, protokoldeki siyasiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de tezahüratlara eşlik etti.

Whatsapp Image 2024 05 04 At 17.42.15

Şampiyonluğu hemen maçın ardından CEGA Medya'ya değerlendiren Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, ''Bugün Amedspor ve kentimiz tarihi bir an yaşıyor. Şampiyonluğu bu halka armağan ediyoruz. Herkese teşekkür ediyoruz.'' dedi.

KÜRTLERİN ONUR KAYNAĞI OLDU

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise şampiyonluğun onur verici bir durum olduğunu ve Amedspor'un camiası ve halkıyla bu şampiyonluğu hak ettiğini belirterek, ''Diyarbakır, bölge, Türkiye ve hatta Avrupa’da yaşayan Kürtlerin onur kaynağı oldu. bu sahiplenme ve coşku devam ettiği sürece Amedspor daha çok şampiyonluklar görecek.'' diye konuştu.

HEPİMİZİ MUTLU ETTİLER

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da ''Amedspor’un futbolcu, teknik heyet, başkan ve yönetimini kutluyorum. Diyarbakır’ın bölgenin Türkiye’deki hatta dünyadaki Amedspor taraftarının mutluluğa ihtiyacı vardı. Hepimizi mutlu ettiler.'' dedi.

YOLLARI AÇIK OLSUN

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, ''Emeği geçen herkese ve takımı yalnız bırakmayan taraftarına teşekkür ediyoruz, Sadece kentimizin değil,  Van’ın ve Hakkari’nin de takımı Amedspor'a başarılar diliyoruz, yolları açık olsun.'' ifadesini kullandı.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya ise çok büyük zorluklarlar sonucunda kazanılan bir şampiyonluk olduğunu vurgulayarak, ''Takımı kriminal hale getirmek için her türlü oyunu sergilediler. Biz sahada karşılığını göstereceğimizi söyledik. Taraftarımızın centilmen desteği başta olmak üzere herkesin şampiyonluğa katkısı oldu. Hikayesi yazılacak bir başarı oldu.'' şeklinde konuştu.

Özer

Editör: Özgür Ayaydın