Ferit Aslan

Amedspor-İskenderunspor maçında ilk kez karşı karşıya gelen Serdar-Ümit Bozkurt kardeşler, Play Off final maçlarında da karşı karşıya gelerek bir ilki yaşayabilirler. 

Amedspor, bu yıl 11 yıllık birinci lig hasretini şampiyon olarak sona erdirirken, bir çok ilklerinde yaşanmasına ev sahipliği yaptı. Amedspor’u sezon başında kuran teknik direktör Serdar Bozkurt, ligin ilk yarısındaki İskenderunspor maçında İskenderunspor’u çalıştıran ağabeyi Ümit Bozkurt ile karşı karşıya gelmişti. 

Amedspor 1 Rm9D Cover.jpgİLK KARŞILAŞMAYI KÜÇÜK KARDEŞ KAZANDI

Futbol sahalarında nadiren rastlanan iki kardeşin karşılaşmasında, Serdar Bozkurt’un çalıştırdığı Amedspor, İskenderunspor’u 1-0 yenerek 3 puanı alıp gülen taraf olmuştu. 

Diyarbakır Bağlar'da adı var ama kendisi yok Diyarbakır Bağlar'da adı var ama kendisi yok

Ümit Bozkurt, daha sonra İskenderunspor ile yollarına ayırarak Vanspor’un başına geçti. Serdar Bozkurt ise, devre arasından Amedspor ile yollarını ayırarak, şampiyonluk hedefi ile kurulan Iğdırspor’da iş başı yaptı.

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta Amedspor, Beyaz Grupta ise Erokspor’un şampiyon olup birinci lige çıkmasından sonra gözler Play Off maçlarına çevrildi. Ümit Bozkurt’un çalıştırdığı Vanspor, ligi ikinci bitirdiği için direk finale kalırken, Serdar Bozkurt’un çalıştırdığı Iğdırspor ise ligi üçüncü bitirerek, grubunda Play Off’a kalan takımlarla karşılaşacak. 

35 1695364854AMEDSPOR’DA YAŞANAN İLK, FİNALDE DE YAŞANABİLİR

TFF 1. Ligine çıkacak son takımı iki grupta oynanacak Play Off maçları belirleyecek iken, daha önce Diyarbakır Stadyumunda Amedspor- İskenderunspor maçında karşı karşıya gelen Bozkurt kardeşlerin final maçında da yeniden karşılaşarak bir ilki gerçekleştirme ihtimali bulunuyor. 

Bozkurt Kardesler 2BOZKURT, CEGA MEDYA’YA KONUŞTU

Konu ile ilgili CEGA Medya’ya konuşan teknik direktör Serdar Bozkurt, şu anda tesisleşmesi, kurumsallaşması ve kulüp yapısı ile üst ligleri hak eden bir kulüpte çalıştığını söyledi. Bozkurt, bütün çabalarının Play Off’lardan Iğdırspor‘u birinci lige çıkarmak olacağını belirterek, şöyle dedi:

“FİNALDE KARŞILAŞIRKEN EN MUTLU ANNEM VE BABAM OLACAKTIR”

“Finalde, ağabeyim Ümit Bozkurt’un çalıştırdığı Vanspor ile karşılaşma durumumuz olabilir. Böyle bir durumda ailemiz adına sevindirici olan evimize mutlaka bir kupa girecek olmasıdır. Bundan herhalde en fazla mutlu olacak kişiler annem ve babam olur.”

Editör: Ferit Aslan