Ferit Aslan

Türkiye profesyonel liglerinde yılın flaş transferlerinden birine Ersun Yanal ile anlaşarak gerçekleştiren Amedspor, yarın yeni hocasını karşılamaya hazırlanıyor. 

CEGA Medya olarak bizde futbolda bir çok konuda devrim yaratan ünlü teknik direktör Ersun Yanal’ın geçmişini, başarıları, ödüllerini ve futbola kazandırdığı yıldızları mercek altına aldık. 

AMEDSPOR, ÇALIŞTIRDIĞI 9’UNCU TAKIM OLACAK 

İzmir’de, 17 Aralk 1961’de doğan Yanal, Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan mezun oldu. Türkiye A Milli Takımı, Fenerbahce, Trazonspor, Ankaragücü, Gençlerbirligi, Vestel Manisaspor, Eskisehirspor, FTA Antalyaspor ve Alanyaspor’da görev yaptı. 

Yanal.

MİLLİ TAKIMDA EN BAŞARIILI TEKNİK DİREKTÖR

Amedspor’un yeni hocası Ersun Yanal’ın başarılarına bakıldığında çarpıcı bir istatistik ortaya çıkıyor. A Milli takımındaki başarılarına göre, Ersun Yanal, 10 maç ve üzerinde görev yapan teknik direktörler arasında yapılan degerlendirmede, 15
maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ile yüzde 53.33 galibiyet yüzdesi ile en başarlı teknik direktör ünvanını elinde bulunduruyor. 

FENERBAHÇE’Yİ EN ERKEN VE EN SON ŞAMPİYON YAPAN HOCA

Türkiye’nin üç büyüklerinden biri olan Fenerbahçe’yi 2013-2014 sezonunda çalıştıran Ersun Yanal, 27 Nisan 2014 tarihinde Türkiye Süper Ligi tarihinin en erken şampiyonluğunu ilan eden teknik direktör olarak tarihe adını yazdırdı. Bu, şampiyonluk aynı zamanda Fenerbahce'nin ligdeki son sampiyonluğu oldu.

Yanal6.

700’DEN FAZLA MAÇTA YÜZDE 50 GALİBİYETİN ÜZERİNE ÇIKTI

Amedspor’u bu sezon Süper lige çıkarma hedefi ile transfer edilen Süper ligin tecrübeli teknik adamı Ersun Yanal, bugüne kadar A Milli Takım ve çalıştırdığı tüm takımlarda 700’ün fazla maça çıktı, yüzde 50’nin üzerinde bir galibiyet yüzdesine ulaşmayı başardı. Fenerbahçedeki galibiyet yüzde yüzde 60 oranında oldu.

Yanal.-1

YANAL’IN ÇIKARTTIĞI YILDIZLAR

Ersun Yanal çalıştırdığı takımlarda geçmişte ve bugün yıldız olan çok sayıda futbolcunu futbol dünyasını kazandırdı. Amedspor’un yeni hocasının bugünü kadar futbol dünyasına kazandırdığı yıldızlar şunlar:

“ARDA TURAN, UĞUR BORAL, CANER ERKİN, SERKAN BALCI…”

“Yusuf Simsek, Ümit Bozkurt, Ali Tandogan Bülent Akin, Veysel Cihan, Umut Bulut, Ramazan Özalp, Adem Kocak, Celalettin Koçak, Emre Güngör, Adem Dursun, Niyazi Güney, Deniz Baris, Uğur Boral, Okan Koç, Ali Tandogan, Ahmet Hassan, Baki Mercimek, Serkan Balci, Arda Turan, Selcuk Inan, Hakan Balta, Sezer Oztürk, Uğur Inceman, Caner Erkin, Ufuk Ceylan, Yigit Gökoglan
Alper Potuk, Veysel Sari, Onur Recep Kivrak, Yusuf Yazici, Abdülkadir Omür, Okay Yokuslu.”

ANTREMAN SİSTEMİNDE DEVRİM YARATAN İLK İSİM

Ersun Yanal, Türkiye’de istatiksel veri sistemi ile antrenman sistemini ilk geliştiren ve teknik direktörlüğün bir ekip işi olduğunu Türkiye’ye kavratan ilk teknik direktör olarak biliniyor. Aslında başka bir deyişle Türkiye’de yeni bir dönemin öncülüğünü yapan ilk antrenör olarak ta tanınıyor.

Editör: Özgür Ayaydın