Diyarbakır’da Dicle Nehri'ne giren çocuk boğuldu Diyarbakır’da Dicle Nehri'ne giren çocuk boğuldu

Arabulucular ve Arabuluculuk Merkezleri Platformu (TURAMEP) Ankara merkez ofisinin açılışında Diyarbakır’da temsil edildi.

TURAMEP Ankara merkez ofisinin açılışına, Diyarbakır’da faaliyetlerini yürüten TURAMEP üyesi olan Güneydoğu Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi kurucularından yönetim kurulu başkanı Av. Arb. Eyüp Sancar da katıldı. 

Açılışta konuşan TURAMEP Başkanı Nihat Şimşek, temelleri 2014 yılında ilk kurulan arabuluculuk merkeziyle atılan TURAMEP, ilk günden bu yana aynı gönüllükle çalışmalarına devam ederek her geçen gün daha da büyüyen bir yapı olduğunu söyledi. 

P H O T O 2024 06 05 13 58 11Türkiye Arabulucular ve Arabuluculuk Merkezleri Platformu (TURAMEP), Ankara'da açılışı yapılan merkez ofisiyle dünyaya örnek olacağını da söyleyen başkan Şimşek, “Arabuluculuk uygulaması sayesinde 30-40 yıldır çözüme kavuşturulamayan ve adaletin tecelli etmediği yönünde söylemlere konu olan birçok uyuşmazlığın anlaşmayla çözüme kavuşturuldu” dedi.

TURAMEP, 45 binden fazla arabulucuyu temsil etmeyi hedeflerden, daha kaliteli hizmet sunması için yatırımlara devam edeceği belirtildi. 

Türkiye'de, mevcut arabuluculuk merkezlerinde, 10 bine yakın arabulucu hizmet veriyor.

Editör: Ferit Aslan