Açıköğretim Lisesi (AÖL)'de 1. dönem sınavları 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde üç oturumda tamamlanacak. Öğrenciler, sınav giriş belgelerini 18 Aralık 2023 tarihinden itibaren Öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile AÖL resmi internet sayfasından görüntüleyebilecek.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGELERİ NASIL ALINIR?

AÖL sınav giriş belgeleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi olan https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden alınabilir.

Bakanlığın talimatıyla okullar 5 gün etkinlik yapacak Bakanlığın talimatıyla okullar 5 gün etkinlik yapacak

Öğrenciler, bu adrese girerek T.C. Kimlik veya Öğrenci Numarası ve şifreleri ile giriş yapabilir. Sınav giriş belgeleri, fotoğraflı olmalıdır. Fotoğraflı sınav giriş belgeleri olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. ,

Bu durumda olan öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için sınav tarihinden önce Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek fotoğrafını bilgi yönetim sistemine yükletmesi gerekmektedir.

AÖL 1.DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

AÖL 1.dönem sınavları, 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde üç oturumda yapılacak. Sınavların oturum bilgileri şöyle:

    1. Oturum: 23 Aralık 2023 Cumartesi günü Türkiye saati ile 10.00’da,
    2. Oturum: 23 Aralık 2023 Cumartesi günü Türkiye saati ile 14.00’te,
    3. Oturum: 24 Aralık 2023 Pazar günü Türkiye saati ile 10.00’da.

SINAV GİRİŞ BELGELERİNE YÖNELİK AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı, sınav tarihine kısa bir süre kala sınav giriş belgeleriyle ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada;

"Öğrenciler fotoğraflı sınav giriş belgelerini 18 Aralık 2023 tarihinden itibaren T.C. Kimlik veya Öğrenci Numarası ile https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden giriş yaparak alabileceklerdir. Fotoğraflı sınav giriş belgeleri olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Bu durumda olan öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için sınav tarihinden önce Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek fotoğrafını bilgi yönetim sistemine yükletmesi gerekmektedir." denildi.

Editör: Ayşegül Yaşar