Öğretmen atamaları, her yıl binlerce öğretmen adayının hayalini süsleyen bir konu. Öğretmen adayları, atama beklerken yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. 2024 yılı öğretmen atamaları için de heyecanlı bir bekleyiş sürüyor. Öğretmen atama sayısı, branş dağılımı ve başvuru takvimi henüz belli olmadı. Ancak bütçe görüşmelerinin sona ermesiyle birlikte, bu konuda netleşmesi bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖĞRETMEN ATAMALARI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla “100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler” başlıklı bir program düzenledi. Programda, öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

YDS sonuçları açıklandı! YDS sonuçları nasıl sorgulanır? YDS sonuçları açıklandı! YDS sonuçları nasıl sorgulanır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet olarak sadece bütçede değil, atamalarda da önceliklerinin hep eğitim-öğretime verdiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Şu an kamuda görev yapan öğretmenlerin yüzde 80’i, bizim iktidarlarımız döneminde atanmıştır. Her yıl ortalama 40 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Mayıs ayında 45 bin öğretmenimizi daha öğrencileriyle buluşturduk. Bundan sonra da, ihtiyaçlar ve imkânlar dâhilinde, gerekeni yapacağız. Evlatlarımızın eğitiminden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Biz eğitim-öğretim konusunu, doğrudan bekamızı ilgilendiren millî bir mesele olarak görüyor, her türlü siyasi hesabın üstünde tutuyoruz. Bu konuda her türlü ufuk açıcı tenkide, yol gösterici teklife de açığız.”

ÖĞRETMEN ATAMA SAYISI, BRANŞ DAĞILIMI VE BAŞVURU TAKVİMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öğretmen atama sayısı, branş dağılımı ve başvuru takvimi, bütçe görüşmelerinin sona ermesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak. Bütçe görüşmelerinin 15 Aralık’ta tamamlanması bekleniyor. Bu tarihten sonra, öğretmen atamaları ile ilgili net bilgiler paylaşılacak.

Öğretmen atama sayısının, geçen yıl olduğu gibi 45 bin civarında olması tahmin ediliyor. Branş dağılımının ise ihtiyaçlara göre belirleneceği belirtiliyor. Başvuru takvimi ise atama sayısı ve branş dağılımı açıklandıktan sonra duyurulacak.

Öğretmen adayları, atama takvimini ve başvuru şartlarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden takip edebilecek.

Editör: Ayşegül Yaşar