Tezgahlarda yerini almaya başlayan yeşil eriğin kilosu 6 bin liradan satılıyor. Asgari ücretli maaşıyla 2 kilo 800 gram alabiliyor.

Birgün'de yer alan habere göre, hergeçen gün hayat pahallılığı giderek derinleşirken, ürünlerdeki artışlar durdurulamıyor. Artan ürünler arasında yeşil erik de dahil oldu.   Antalya’da bir manavda mevsimi olmadığı için soğuk hava depolarında bekletilen yeşil erikler satuışa çıkarıldı. Eriğin tanesi 100 liradan satılıyor.

60 adedin bulunduğu ve 6 bin liradan satışa sunulan eriğin kilogram fiyatı ise yaklaşık 3 gram altın fiyatına denk geliyor.

ASGARİ ÜCRETLE 2 KİLO 800 GRAM ERİK GELİYOR

Kilosu 6 bin liradan satılan yeşil erikle, yapılan hesaplamaya göre, 2 kilo 800 gram erik alınabiliyor.

“Türkiye, gelir eşitsizliği sıralamasında dördüncü” “Türkiye, gelir eşitsizliği sıralamasında dördüncü”

Tezgahındaki en değerli ürünün yeşil erik olduğunu söyleyen Konyaaltı'ndaki manav  Osman Bayık, sık sık yeşil erik almak için baba adaylarının geldiğini söyledi. 

Kasımdan ocak ayına kadar geçen sürede eriğin fiyatının sürekli arttığını ve zor bulunan bir ürün olduğunu kaydeden Bayık, “Tane olarak satılıyor. Ortalama 1 tanesi 15- 20 gram geliyor. 3 adedi 300 lira. Geçenlerde şehir dışından bir müşterim geldi ve 3 tane aldı'' dedi.
 

Editör: EYYUP KAÇAR