Show TV’nin merakla beklenen dizisi Bahar, bu akşam ilk bölümüyle seyirci karşısına çıkıyor. Dizinin başrolünde, ekranların usta oyuncusu Demet Evgar var. Evgar, hem komedi hem de dram türündeki rolleriyle izleyicilerin beğenisini kazanmış bir isim. Peki, Demet Evgar kimdir? Hayatı ve kariyeri nasıldır? İşte, Bahar’ın başrol oyuncusu Demet Evgar hakkında bilmeniz gerekenler…

DEMET EVGAR KİMDİR?

Demet Evgar, 18 Mayıs 1980 tarihinde Manisa’da doğdu. 17 yaşında Afsem Tiyatrosu’na katılarak oyunculuk hayatına başladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olduktan sonra Kenter Tiyatrosu’nda Aşk Çemberi adlı oyunda rol aldı. 2009 yılında Kent Oyuncuları’nda Cimri oyununda Elise karakterini canlandırdı. Bu rol ona 2010 yılında 8. Tiyatro Ödülleri’nde Yılın Kadın Oyuncusu ödülünü kazandırdı.

Survivor Yunus Emre diskalifiye mi oldu? Survivor Yunus Emre diskalifiye mi oldu?

Demet Evgar, 2000 yılında Yedi Numara dizisiyle televizyon hayatına girdi. Ancak asıl çıkışını 2008 yılında başlayan 1 Kadın 1 Erkek dizisiyle yaptı. Emre Karayel ile başrolü paylaştığı dizi, komedi türünde büyük bir başarı yakaladı. Evgar, bu diziyle üç kez En İyi Kadın Komedi Oyuncusu ödülüne layık görüldü. Bu dönemde Güneşi Gördüm, Yahşi Batı, Vay Arkadaş gibi sinema filmlerinde de rol aldı. 2017 yılında Engin Günaydın ile başrollerini paylaştığı Aile Arasında filmi, 1989 yılından sonra en çok izlenen 10 film arasına girdi ve 5,3 milyon izleyici tarafından seyredildi.

Demet Evgar, komedi türündeki başarısının yanı sıra dramatik rollerde de kendini gösterdi. 2018 yılında Avlu dizisinde Deniz Demir karakterine hayat verdi. Bu rol ona 6. Altın Palmiye Ödülleri’nde Yılın Kadın Dizi Oyuncusu ödülünü getirdi. Avlu, 2019 yılında final yapmasının ardından Evgar, 2020 yılında Alev Alev dizisinde Cemre karakterini oynadı. 2021 yılında final yapan dizinin ardından bir süre ekranlardan uzak kaldı. Şubat 2024’te Show TV’de başlayacak olan Bahar dizisiyle ekranlara geri dönmeye hazırlanan Evgar, dizide Bahar karakterini canlandıracak. Evgar’ın son sinema projesi ise 2019 yılında yer aldığı Topal Şükran’ın Maceraları filmiydi.

DEMET EVGAR: MUTLU BİR AİLE

Demet Evgar, 6 yıllık sevgilisi Levent Babataş ile 17 Mart 2022 tarihinde evlendi. 18 Ağustos 2022 tarihinde kızı Mavi’yi dünyaya getirdi. Sevilen oyuncu, bu akşam (13 Şubat) Bahar rolüyle ekranlara geri dönüş yaptı.

Editör: Ayşegül Yaşar