Ferit Aslan

Ankara’da, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret eden Galip Ensarioğlu, görüşmenin detaylarını CEGA Medya’ya anlattı. 

Saklı cennete girişe de yüzde 74 zam yapıldı Saklı cennete girişe de yüzde 74 zam yapıldı

“DİYARBAKIR-ERBİL UÇUŞLARI İÇİN UÇAK SATIN ALINACAK”

Milletvekili Ensarioğlu, bir süre önce yeniden yapılacağı açıklanan Diyarbakır-Erbil uçuşlarının görüşmede gündeme geldiğini ve bakanlığın bu uçuşların yapılması için uçak satın alınacağını ve uçuşların AJet üzerinden gerçekleştirileceğini kendilerine söylediğini vurguladı.
Diyarbakır-Eğil, Diyarbakır-Hani, Diyarbakır-Çermik karayollarında çalışmaların yapılması ve yolların yenilenerek genişletilmesinin de gündeme geldiğini  aktaran Ensarioğlu, Silvan yoluna da beton asfalt yapılmasının planlandığını söyledi. 

Whatsapp Image 2024 05 26 At 23.13.55

“ELAZIĞ YOLUNA DA ALT VE ÜST GEÇİTLER YAPILACAK”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır-Elazığ yolunun da şehir merkezinden geçen bölümü için trafikte aksamaların yaşanmaması için alt ve üst geçitler yapılması için projelendirme çalışması yapıldığının kendilerine aktarıldığını belirtti.

Ensarioğlu, “Şu anda tasarruf tedbirleri olduğu için bu zaman dilinde projelendirme çalışmalarının yapılacağı bize aktarıldı.” dedi. 

“DİYARBAKIR BAŞMÜDÜRLÜK OLUYOR”

Milletvekili Galip Ensarioğlu, son olarak sürekli gündeme gelen Diyarbakır Hava Meydanları İşletmesi Müdürlüğünün, ''Başmüdürlük'' olması ile ilgili talebi de Bakan Uraloğlu’na ilettiklerini belirterek, “Sayın bakan bu talebin karşılanması için DHMİ Genel Müdürlüğüne talimat vererek çalışma yapılmasını istedi. Diyarbakır’daki müdürlük, başmüdürlük olacak” diye konuştu.

Editör: Özgür Ayaydın