Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında toplandı. Toplantının ana gündemi yerel seçimler oldu.

MYK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başta olmak üzere batıdaki pek çok il ve ilçede aday çıkarıp çıkarmamayı masaya yatırdı. Uzun süren tartışmalar sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarma kararı alındı.

DEM PARTİ’NİN İSTANBUL ADAYI KİM OLACAK?

DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday göstereceği isim henüz netleşmedi. Ancak parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, parti yönetiminde ağırlıklı görüş İstanbul’da aday çıkarma yönünde oldu. Aığrlı olarak öne çıkan ismin de Başak Demirtaş olacağı iddia ediliyor.

Başak Demirtaş, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi. Selahattin Demirtaş, 2016 yılından beri tutuklu bulunuyor. Başak Demirtaş ise eşinin tutukluluğuna karşı mücadele ediyor.

DEM PARTİ’NİN SÜRPRİZ KARARI NE ANLAMA GELİYOR?

DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarma kararı, yerel seçimlerde dengeleri değiştirebilecek bir hamle olarak yorumlanıyor. DEM Parti, batıda daha fazla oy alabilmek için böyle bir strateji izliyor olabilir.

Erdoğan’dan Bahçeli’ye ziyaret Erdoğan’dan Bahçeli’ye ziyaret

DEM PARTİ’NİN ADAYI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı, yarın saat 11.00’de yapılacak basın toplantısında açıklanacak. Bu toplantıda, DEM Parti’nin diğer illerdeki adayları da duyurulacak.

Editör: Ayşegül Yaşar