Eren Holding çatısı altında faaliyet gösteren Eren Tekstil tarafından, yerli ve millî üretimi arttırmak için günlük toplam 100 ton kapasitede iplik üretimi gerçekleştirecek Bitlis yerleşkesi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, Türkiye ekonomisine ve tekstil sektörüne katma değer yaratmayı hedefledikleri üretim tesisi ile Bitlis’in ve bölgenin istihdam sorununa da sürdürülebilir çözüm üretmeyi amaçladıklarını söyledi.
Tesisin cumhuriyetimizin kuruluşundan beri Doğu Anadolu’da özel sektör tarafından kurulan en büyük endüstriyel üretim tesislerinden biri olduğunu aktaran Eren, ''Bütün üniteleri tamamlandığında 200 milyon dolara mal olacak ve 1000 kişiye istihdam sağlayacaktır. Daha da önemlisi başka yatırımları da teşvik edecek ve modern bir tesis olarak bundan sonra geleceklere güzel bir örnek olacaktır.'' dedi.