Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında emeklilere 5 bin lira ikramiye müjdesi verilmişti. Ancak bu ikramiyeden sadece çalışmayan emekliler yararlanmıştı. Çalışan emekliler ise ikramiyeden mahrum kalmıştı.

Bu duruma tepki gösteren çalışan emeklilerin sesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kulak verdi. Cuma günü yaptığı açıklamada, çalışan emeklilere de 5 bin lira ikramiye verilmesi için talimat verdiğini söyledi.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE İKRAMİYE İÇİN MECLİS’TE ÇALIŞMA BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatının ardından, çalışan emeklilere ikramiye verilmesi için Meclis’te harekete geçildi. Ekonomiye ilişkin önemli düzenlemeler içeren yeni torba teklif Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

Teklifi açıklayan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilgili bakanlıklara çalışma talimatı verdiğini belirtti.

Güler, çalışan emeklilere ikramiye için “Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak.” dedi.

Van’da yayla sezonu: Çobanlar pazarlığa başladı Van’da yayla sezonu: Çobanlar pazarlığa başladı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “EMEKLİLERİMİZE TEK SEFERLİK ÖDEMEMİZİ YAPACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye konusuyla ilgili şunları söyledi;

“Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla hayata geçirdiğimiz 5 bin lira ödeme kararımızı çalışan emeklilerimize de teşmil ediyoruz. Çalışan tüm emeklilerimize tek seferlik ödememizi yapacağız. 4 milyon 689 bin emeklimizin hesaplarına 5’er bin lirayı yatıracağız.”

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5 BİN LİRA İKRAMİYE NE ZAMAN YATIRILACAK?

Çalışan emeklilere ikramiye verilmesi için başlatılan çalışma, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Çalışmanın tamamlanmasının ardından, Meclis’te oylanacak ve yasalaşacak.

Yasalaşan düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte, çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye ödemeleri yapılacak.

ÇALIŞMAYAN EMEKLİLERE 5 BİN LİRA İKRAMİYE YATIRILDI

Emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmış ve 2023 Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenmişti.

Ödemeler kasım ayının ilk iki haftası emeklilerin hesabına yatmıştı.

ÇİFTÇİLER 5 BİN LİRA İKRAMİYE ALACAK MI?

5000 TL emekli ikramiyesinden çalışan emekliler, ikramiye düzenlemesi kapsamına alınmamıştı.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesi alamamıştı.

Yapılacak olan çalışma sonrasında, çiftçiler de 5000 TL emekli ikramiyesinden yararlanacak.

Editör: Ayşegül Yaşar